G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,92
CNY4,87
GBP45,60
EURO/USD1,11
BIST9.625,77
Petrol70,96
GR. ALTIN2.914,47
BTC2.171.584,18

Asgari Ücrete Ara Zam Yok! Emeklilere Enflasyon Farkı Temmuzda Yansıyacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde küresel krizin etkisiyle Türkiye’de enflasyon yükselmeye devam ediyor, hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Bu durum karşısında asgari ücretle geçimini sağlayanlar arasında ara zam beklentisi de giderek artıyor ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu beklentilerin karşılanmayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Kabine sonrasında hükümetin gündemine ilişkin açıklamalar yapan Bakan Işıkhan, “Asgari ücrete ara zam gündemde yok” açıklamasını yaptı. Ayrıca milyonlarca emekliyi de ilgilendiren konular hakkında bilgi veren Işıkhan, en düşük emekli aylığının 10 bin lira olduğunu hatırlattı ve “Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak” dedi.

Emeklilerle ilgili yapılacak düzenlemeler hakkında da konuşan Bakan Işıkhan, “Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belirli bir noktaya geldik. Yakın zaman içerisinde bir lansman gerçekleştireceğiz. Somut bir şey olmadığı sürece paylaşmam çok etik olmaz diye düşünüyorum. Emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları destekleyecek psikolojik, sosyal ve ekonomik anlamda refahlarını artırmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, Türkiye’de gündemde olan enflasyon, asgari ücret ve emeklilerle ilgili konuları netleştirdi. Hükümetin asgari ücrete ara zam yapmayacağını belirten Işıkhan, emeklilere ise temmuz ayında enflasyondan kaynaklanan farkların yansıtılacağını belirtti. Ayrıca, emeklilerin refahlarını artırmak için çalışmalar yürütüldüğü ve yakın zamanda somut adımlar atılacağı da açıklandı.

Sonuç olarak, Türkiye’de yaşanan ekonomik zorluklar ve enflasyonla mücadele kapsamında hükümetin aldığı önlemler ve yapılacak düzenlemeler hakkında yapılan açıklamalar, vatandaşlar arasında merak konusu olmaya devam ediyor. Emeklilerin beklentileri ve asgari ücrete ilişkin talepler, ekonomik durumun iyileştirilmesi adına önemli bir rol oynamaya devam edecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Asgari Ücrete Ara Zam Yok! Emeklilere Enflasyon Farkı Temmuzda Yansıyacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!