G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO37,85
CNY4,82
GBP44,97
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,10
GR. ALTIN2.797,28
BTC2.091.651,36

ASELSAN’ın KORKUT Hava Savunma Sistemi Paris’te Boy Gösterecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ASELSAN tarafından geliştirilen KORKUT hava savunma sistemi, 17-21 Haziran 2024 tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek olan Eurosatory-2024 kara ve havayolu savunma güvenliği fuarında sergilenecek. KORKUT, parçacıklı Mühimmatı sayesinde havadan karaya füzeler, seyir füzeleri ve insansız hava araçları gibi güncel hava hedeflerine etkin bir şekilde karşı koyabiliyor. Otokar’ın ARMA 8×8 zırhlı aracı üzerine entegre edilen KORKUT hava savunma sistemi ise yüksek mobilitesi ile muharebe sahasında dikkat çekiyor.

ASELSAN’ın tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği KORKUT hava savunma sistemi, hareketli unsurlar ile mekanize birliklerin hava savunmasını etkin bir şekilde gerçekleştirmek üzere Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından yürütülen geliştirme projesi kapsamında ortaya çıktı. İlk olarak Mart 2019’da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teslim edilen hava savunma sistemi, birçok fuar ve etkinlikte sergilendi.

KORKUT Sistemi, hareketli unsurlar ile mekanize birliklerin hava savunmasını etkin bir şekilde gerçekleştirmek için özel olarak tasarlanmış bir sistemdir. 3 Silah Sistemi Aracı (SSA) ve 1 Komuta Kontrol Aracı’ndan (KKA) oluşan takımlar halinde görev yapar. ASELSAN tarafından geliştirilen 35 mm Parçacıklı Mühimmatı atma kabiliyetine sahip olan KORKUT-SSA, çeşitli hava hedeflerine karşı etkin bir şekilde mücadele edebilmektedir.

KORKUT hava savunma sistemi, Eurosatory-2024 fuarında Türk savunma sanayiinin gücünü ve yerli üretim kabiliyetini uluslararası alanda bir kez daha gözler önüne sermeyi hedefliyor. Sistem, hava savunma kabiliyetlerinde önemli bir boşluğu doldurarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) savunma stratejisine değerli katkılar sağlamayı amaçlıyor. Eurosatory-2024 fuarında KORKUT hava savunma sistemi, ziyaretçilere ASELSAN’ın teknolojik üstünlüğünü ve savunma sanayiindeki lider konumunu bir kez daha kanıtlamayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASELSAN’ın KORKUT Hava Savunma Sistemi Paris’te Boy Gösterecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!