G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO37,53
CNY4,83
GBP44,79
EURO/USD1,09
BIST9.099,38
Petrol77,48
GR. ALTIN2.882,20
BTC2.088.381,97

ASELSAN Yerli SATCOM ile AKINCI TİHA’nın Görevleri Genişliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Cumhurbaşkanının kırılan helikopterinin enkazının tespiti için uçuş yapan AKINCI TİHA’ya yerli SATCOM eşlik etti. Geçtiğimiz günlerde, İran Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın kırıma uğrayan helikopterinin enkazının belirlenmesi için İran ve Rus sistemleriyle birlikte İran’a özel görev uçuşu yapan AKINCI TİHA, yerli uydu haberleşme yeteneklerini kullanarak bu zorlu görevi yerine getirdi. Görev sırasında AKINCI TİHA’ya ASELSAN tarafından geliştirilen SATCOM sistemi eşlik etti. Bu özel SATCOM sistemi sayesinde, UİHA’lar, geniş bir alanda yer kontrol istasyonuyla iletişim kurarak daha geniş bir alanda ve daha yüksek menzilde görev yapabiliyor.

AKINCI TİHA’ya eşlik eden yerli SATCOM sistemi, yine AKINCI modelinin Türkiye’den Azerbaycan’a uzun menzilli uçuşunda da kullanılmıştı. Benzer şekilde geçen yıl Bayraktar TB2 SİHA’ya SATCOM entegrasyonu yapılmış ve bu konfigürasyona sahip olan Bayraktar TB2S, Libya’da görüntülenmişti.

Geçtiğimiz günlerde, Türk savunma endüstrisinin lider şirketlerinden CTech’ten Ekvator bölgesine ihraç edilen ANKA İHA için özel SATCOM sistemi geliştirildiği belirtilmişti. CTech Mühendislik ve Programlar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nurşen Sarı ve Programlar Direktörü Hüseyin H. Erkut, Ağ Merkezli Sohbetler’in 56. bölümünde bu yeni nesil haberleşme çözümlerinden bahsetmişlerdi. Erkut, Ekvator bölgesine ihraç edilen ANKA İHA’lar için yapılan özelleştirmeler hakkında açıklamalarda bulunarak, mevcut antenlerin Ekvator bölgesinde sorun yaşadığını ve bu sorunun yeni çözümlerle giderildiğini ifade etmişti.

Ayrıca, CTech tarafından geliştirilen insansız deniz araçları için 4 bantlı link çözümü hakkında da bilgi verildi. Bu esneklik ve yedeklilik sağlayan sistem, C bant, L bant, K bant ve GSM hatlarını bir araya getirerek kullanıcıya daha geniş bir seçenek sunuyor. Bu sistem özellikle insansız deniz araçları için geliştirilmiş olup, kara ile deniz aracı arasında en uygun kanalı belirleyerek veri iletişimini sağlıyor.

Sonuç olarak, yerli ve milli savunma sanayi ürünleri olan AKINCI TİHA, Bayraktar TB2S ve ANKA İHA gibi platformlara entegre edilen yerli SATCOM sistemleri, Türk savunma sanayisinin gücünü ve teknolojik yeteneklerini bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu sistemler, uluslararası düzeyde de birçok ülkenin dikkatini çekmekte ve Türkiye’nin savunma sanayi alanındaki liderliğini pekiştirmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASELSAN Yerli SATCOM ile AKINCI TİHA’nın Görevleri Genişliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!