G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

ASELSAN, TSK için Yeni Elektro-optik Sistemi Seri Üretmeye Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörle mücadeleden hudut güvenliğine kadar birçok alanda kullanılacak elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi, ASELSAN tarafından geliştirilerek seri üretime geçirildi. ASELSAN, TSK’nın Suriye’deki terör koridorunu engellemek amacıyla 2019 yılında başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrasında Kanada’nın Türkiye’ye elektro-optik sistemlerle ilgili ambargo uygulaması nedeniyle yerli sistemlerin geliştirilmesi çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda ASELFLIR-500 adıyla geliştirilen elektro-optik sistem, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda sabit ve döner kanatlı hava platformları için üretildi ve mart ayı itibariyle seri üretimine başlandı.

ASELFLIR-500 sistemi, insansız hava araçları, silahlı insansız hava araçları, helikopterler ve uçaklar dahil tüm hava platformları için kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Sistemin üretim süreci çeşitli testlere tabi tutularak kullanıma hazır hale getiriliyor. Kurulum aşamasından başlayarak optik performans ve lazer testlerine kadar farklı aşamalardan geçen sistem, çevre koşullarına uygunluk ve görüntü performansı testlerinin ardından kullanıma sunuluyor.

ASELFLIR-500 sistemi, TSK’ya keşif, gözetleme ve hedefleme konusunda güç katacak nitelikte. 3000 metre yüksekliğe kadar kullanılabilen sistem, yüksek çözünürlüklü kameraları sayesinde yüksek görüntüleme performansı sağlıyor. Aynı anda birden fazla hedefi takip edebilen sistem, 3 yıl gibi kısa bir sürede geliştirilmesine rağmen dünya standartlarına uygun bir teknoloji sunuyor.

ASELFLIR-500 sisteminde yüksek çözünürlüklü sensörler kullanılarak görüntüleme kanallarının genişletilmesi sağlanmıştır. Sistemin stabilizasyon ve hedef işaretleme performansının yabancı ürünlere karşı üstünlüğü doğrulandığı için uluslararası pazarda lider konumuna gelebileceği öngörülmektedir. Şu anda farklı ülkelerle ihracat görüşmeleri devam etmekte olup, sistemin uluslararası alanda tanınan bir marka olması hedeflenmektedir. Bu sayede Türkiye, elektro-optik sistemler alanında lider konuma yükselebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASELSAN, TSK için Yeni Elektro-optik Sistemi Seri Üretmeye Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!