G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,53
CNY4,83
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol78,08
GR. ALTIN2.886,27
BTC2.075.668,94

ASELSAN, EFES-2024 Tatbikatında Teknoloji Gövde Gösterisi Yapıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ASELSAN, Avrupa’nın en büyük tatbikatlarından biri olan EFES-2024 Tatbikatında en ileri teknolojiye sahip sistemleriyle gövde gösterisi yapıyor. İzmir’de devam eden EFES-2024 Tatbikatı, dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla gerçekleşiyor. Bugüne kadar yapılan EFES serisi tatbikatlardan en geniş katılımlı olan bu tatbikata, 48 ülkeden temsilciler de yer alıyor.

Tatbikat alanında, Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda 47 savunma sanayi firması tarafından yerli imkanlarla üretilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan ürünlerin sergilendiği Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi düzenleniyor. ASELSAN ise EFES-2024 Tatbikatı’nda 70’e yakın sistemle yer alarak elektronik harpten haberleşme sistemlerine, elektro-optik sistemlerden komuta kontrol ekipmanlarına kadar geniş bir ürün yelpazesini sergiliyor.

Doğanbey Tatbikat Bölgesi’ndeki Savunma Sanayi Sergisi’nde ASELSAN’ın ürettiği birçok ürün kullanılıyor. Bunlar arasında Gece Görüş Clip-On, MİLKAR-3A3 Bant ET Sistemi, Silah Tespit Radarı, SERHAT Havan Tespit Radarı, KORKUT 35 mm Silah Sistemi, TAKKS Manevra Yönetim Sistemi, Kocatepe Muhabere Sahası Yönetim Sistemi, İHTAR Anti-Drone Sistemi gibi son teknoloji ürünler yer alıyor. Ayrıca sınır güvenliğine yönelik çözümleri içeren ASELSAN ürünleri de sergileniyor.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, EFES-2024 Tatbikatı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcı gücünü dünyaya gösterdiği önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Tatbikata 48 dost, müttefik ve kardeş ülkeden katılım olduğunu vurgulayan Akyol, ASELSAN olarak en ileri teknolojileri kullanarak tatbikata katkı sağladıklarını ifade etti. Çeşitli platformlarda ASELSAN sistemlerinin aktif olarak kullanıldığını belirten Akyol, yüksek teknolojiye sahip ürünleriyle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve diğer ülkelere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ASELSAN, EFES-2024 Tatbikatında Teknoloji Gövde Gösterisi Yapıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!