G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,10
CNY4,87
GBP45,83
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,88
GR. ALTIN2.896,29
BTC2.181.480,01

Antalya’daki Teleferik Kazası Faciasını Anlatan Anne-Kızın Korku Dolu Anları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Sarısu teleferik hattında meydana gelen kaza, 12 Nisan’da saat 17.28’de gerçekleşti. Demir direklerden birinin kırılması sonucu bir kabinin tabanı kırılarak içerisinde bulunan 8 kişi metrelerce yükseklikten düştü. Olay yerine ulaşan ekipler, Memiş Enes Gümüş’ün yaşamını yitirdiğini belirledi. Yaralanan 7 kişi ise helikopterlerle hastanelere götürüldü. Kazanın ardından teleferik hattı üzerinde mahsur kalanlar için kurtarma operasyonu başlatıldı ve 174 kişi 22,5 saatlik bir süreç sonunda tahliye edildi.

Kazayı yaşayan ve kurtulanlardan hemşire Rabia Küçük ve kızı Nur Çeken, teleferik kazasının korku dolu anlarını yaşadılar. Rabia Küçük, teleferiğe eğlenmek için bindiklerini belirterek, korkutucu anları şu şekilde anlattı: “Başlarda korkmuştum. Bir süre sonra teleferik durdu ve sallanmaya başladık. Hemen yanımızda parçalanan kabin vardı. Endişe içinde bekledik ve 5,5 saat havada kaldık. Daha sonra kurtarma ekipleri bizi halatlarla aşağı indirdi. Ölümle burun burunaydık, Allah kimseye böyle bir kabus yaşatmasın.”

Nur Çeken ise hatıra olması için video çekerken kaza anını kaydettiğini söyleyerek, “İlk başta anlayamadık. Sonra sallanınca ‘Artık düşüyoruz’ diye düşündüm. Kriz masası hemen kurtarma çalışmalarına başladı. Ölüyoruz diye düşündüm, annem ve kuzenime baktım. Sonra kendimi kontrol ettim” dedi. Kazanın ardından sağlıkçı kimliği geride kalan Rabia Küçük, zorlu süreçte herkesin elinden geleni yaptığını ve dualar ettiklerini belirtti.

Ölen 54 yaşındaki Memiş Enes Gümüş’ün yaşamını yitirmesinin ardından yaralanan 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Teleferik hattındaki kurtarma operasyonunda 174 kişi kurtarılarak güvenli bir şekilde tahliye edildi. Kazayı gözler önüne seren video görüntüleri ve tanıklıklar, yaşanan korku dolu anları yansıtırken, kazada hayatını kaybeden ve yaralananların yakınları için büyük bir üzüntü yaşandı. 5,5 saat boyunca ölümle burun buruna kalanlar, kurtarma ekiplerinin çabasıyla sağlıkla kurtarılmayı başardılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’daki Teleferik Kazası Faciasını Anlatan Anne-Kızın Korku Dolu Anları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!