G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,09
CNY4,88
GBP45,78
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,85
GR. ALTIN2.898,35
BTC2.173.733,50

Antalya’daki Teleferik Faciasında Tutuklananlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da 12 Nisan’da gerçekleşen teleferik faciasıyla ilgili olarak yapılan soruşturma sonucunda ANET adlı şirketin eski genel müdürü ve son seçimlerde CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz dahil olmak üzere 5 kişi, ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklandı. Faciada ihmali olanların tutuklanmasına karşı CHP’li grup cezaevinin önünde eylem yaparak tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de tutuklamaları siyasi bulduğunu dile getirdi ve kazada dahli olanların gözyaşına bakılmaması gerektiğini vurguladı.

Uzmanlar tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, teleferik hattında kusurlu bakım, onarım ve denetim yapıldığı belirtildi. Deformasyona uğrayan cıvataların kopması sonucu yaşanan kazanın, bakım sözleşmesinde olmasına rağmen bağlama elemanlarının kontrol edilmediği tespit edildi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de ifadesinde, teleferikle ilgili sorumluluğunun tek başına üzerine yıkılmaması gerektiğini belirtti.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, facianın nedenini ve sorumlularını belirlemek amacıyla 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişiler arasında teleferik hattını işleten ANET A.Ş. ve bakım firmasının yetkilileri ve çalışanları da bulunmaktaydı. 5 kişi tutuklanırken, 8 kişi hakkında adli kontrol kararı alındı ve bir kişi serbest bırakıldı.

Teleferik faciasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, kendisini savunurken, kazadan önceki bakım ve onarım süreçleriyle ilgili bilgisinin olmadığını iddia etti. Ancak yapılan incelemelerde, teleferikteki bakımın yeterli olmadığı ve kopan cıvataların sebep olduğu ortaya çıktı. Karagöz ve diğer şüpheliler hakkında delilleri yok etme ve gizleme suçlamalarıyla da tutuklama kararı alındı.

Şüphelilerden Serkan Yellice ve Serdar Tezcan ise verdikleri ifadelerde, teleferik faciasının önlenebilecek bir durum olduğunu belirttiler. 159 kalemlik bakım önerisinin sadece 19 kaleminin seçimlerden sonra yapıldığını ve eksikliklerin giderilmediğini açıkladılar. Makara sistemlerinin kontrol edilmediği ve olması gereken bakımların yapılmadığı anlaşıldı. Bu durum, kazaya sebep olan unsurlar arasında yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’daki Teleferik Faciasında Tutuklananlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!