G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.156.525,65

Antalya’da Termometreler 46 Dereceyi Gösterirken Sahiller Boşaldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turizm kenti Antalya’da son 2 gündür etkili olan sıcak hava dalgası, bugün itibariyle daha da şiddetlendi. Kentteki termometreler 46 dereceyi gösterirken, aşırı sıcaklıktan dolayı sahiller boşaldı.

Özellikle Antalya’nın yumuşak kış mevsiminin ardından yaşanan sıcaklık artışı, nem oranının yüzde 9 olarak ölçülmesiyle dikkat çekti. Genelde tatilciler ve Antalya sakinlerinin tercih ettiği Konyaaltı Sahili ise bugün boş kaldı. Şehir halkı ve turistler, sıcak havadan kaçınmak için evlerinden ve otellerinden dışarı çıkmayı tercih etti.

Sahile arkadaşıyla sohbet etmeye gelen İsmail Yılmaz, yaklaşık 15 dakika sonra sahilden ayrılacaklarını söyledi. Yılmaz, “Hava sıcaklığı gerçekten çok yüksek, hissedilen sıcaklık ise 50 derece gibi. Bu yüzden evimize geri döneceğiz” şeklinde konuştu.

Kırşehir’den ailesiyle düğün için Antalya’ya gelen Latife Köksal ise, “Biz buraya torunumuzun düğününe katılmak için geldik. Düğün sonrasında deniz kenarında balayı yapıyoruz. Antalya gerçekten çok sıcak, ancak gölgede oturarak biraz serinlemeye çalışıyoruz. Gündüzleri buraya gelip yeme içme yapıyor, sohbet ediyoruz. Antalya’nın güzelliklerini çok seviyoruz” dedi.

Antalya’nın sıcak yaz günlerinde vatandaşlar ve turistler, serinlemek için sahile akın ederken, bu sefer yüksek sıcaklık nedeniyle insanların sahilden uzak durması dikkat çekti. Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde de benzer sıcaklık dalgalarının devam edebileceği uyarısında bulunurken, Antalya’daki sıcak hava dalgasının etkisinin ne zaman azalacağı merak konusu oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Termometreler 46 Dereceyi Gösterirken Sahiller Boşaldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!