G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,67
CNY4,86
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,75
GR. ALTIN2.911,52
BTC2.148.234,87

Antalya’da Teleferik Kazasının İlk Duruşma Tarihi Belli Oldu: Kepez Belediye Başkanı da Yargılanacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde 12 Nisan tarihinde meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı, 184 kişinin de mahsur kaldığı teleferik kazasının ilk duruşma tarihi belirlendi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer 4 sanık, 11 Haziran tarihinde Döşemealtı L Tipi Cezaevi’nde hakim karşısına çıkacak.

12 Nisan’da Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketi ANET tarafından işletilen Sarısu Teleferik Hattı’nda meydana gelen kazada 5 nolu direğin kopması sonucunda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmış ve 184 kişi mahsur kalmıştı. Olay sonrasında, eski ANET Genel Müdürü ve Kepez Belediye Başkanı olan Mesut Kocagöz dahil olmak üzere 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7 Mayıs 2024 tarihinde Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 36 sayfalık iddianame, 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu ve kabul edildi. Bu durumun ardından Kocagöz ve diğer sanıkların ilk duruşması için tarih de belirlendi.

11 Haziran tarihinde Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak duruşmada, sanıkların “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” ve “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçlarından 27’şer yıla kadar hapis cezası istenecek. Bu duruşma, teleferik kazasının yargı sürecindeki önemli bir adım olarak bekleniyor. Kazanın yol açtığı can kaybı ve yaralanmalar, Antalya’da büyük üzüntü yaratmış ve teleferik hattının güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi gerekliliği üzerinde de durulmuştu. Kamuoyunu ve turistleri yakından ilgilendiren bu duruşma, sonuçlarıyla da geniş yankı bulması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da Teleferik Kazasının İlk Duruşma Tarihi Belli Oldu: Kepez Belediye Başkanı da Yargılanacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!