G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

Antalya’da teleferik faciası! Kurtarma çalışmaları devam ederken yaşananlar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Tünektepe Teleferik Tesisi’nde meydana gelen faciada, henüz belirlenemeyen bir nedenle direklerden biri devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabinde bulunan 8 kişiden 1’i hayatını kaybetti, 7 kişi olay anında yaralandı. 25 kabinde 184 kişinin mahsur kaldığı kaza sonrası 128 kişi kurtarıldı, halen 8 kabinde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kurtarma çalışmalarına 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç, 6 ambulans ve dronlar katılıyor. Tünektepe Teleferik Tesisi’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anet A.Ş. tarafından işletildiği ve 2016 yılında inşa edildiği belirlendi. Ruhsat alarak 2017 yılında faaliyete geçen tesisin yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlüğünü CHP’li Mesut Kocagöz yürütüyordu. Mesut Kocagöz, 2019 yerel seçimlerinden sonra ANET A.Ş’nin başına geçmiş ve 5 yıldır bu görevi sürdürmüştü. Ayrıca, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca, tesisin periyodik bakımlarının TMMOB tarafından yapılmadığını ve bu konuda kendilerine talep gelmediğini açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise teleferik kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, tesisin 2017 yılında faaliyete geçtiğini ve düzenli bakımlarının yapıldığını belirtti. Ancak, tesisin 19 Şubat ile 4 Mart arasında kapalı kaldığı ve yıllık bakımın bu süreçte gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Kazanın bakım sonrasında meydana gelmesi, tesisin bakım sürecindeki eksiklikleri ve ihmal iddialarını artırdı.

Bu acı olayın ardından, 184 kişinin kurtarılması için devam eden kurtarma çalışmalarıyla birlikte, olayı soruşturan yetkililerin ve ilgili kurumların detaylı incelemeleri sürüyor. Herkes, kazanın neden kaynaklandığını ve benzer olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesini bekliyor. Antalya’daki teleferik faciası, şehirde büyük bir üzüntü ve endişe yaratmış durumda. Kamuoyu, sorumluların hesap vermesini ve benzer acı olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da teleferik faciası! Kurtarma çalışmaları devam ederken yaşananlar…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!