G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Antalya’da CHP’li Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Kazandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Böcek’in seçimi kazanmasıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ikinci kez kazanan ilk isim olması dikkat çekti. 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oyların yüzde 48.60’ını alarak büyük bir başarı elde eden Böcek, 4 dönem Konyaaltı Belediye Başkanlığı’nın ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 2’nci dönemine başlamış oldu. Ayrıca 1993 yılında büyükşehir belediyesi olan Antalya’da ilk defa üst üste 2 dönem belediye başkanlığı kazanan isim oldu.

Seçimlerin ardından mazbatasını Antalya Adliyesi’nde gerçekleştirilen törenle alan Böcek, seçim sürecinde verdiği sözleri hatırlatarak “Bize oy veren, vermeyen herkesin emrinde olacağım. 19 ilçemizin 16’sını kazandık ancak diğer 3 ilçeyi de partili belediye başkanı gibi göreceğiz. Herkesin hizmetine devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. Ayrıca seçim sürecinde rahatsızlık verildiyse özür dileyen Böcek, kimseyi ötekileştirmeden hizmete devam edeceklerini vurguladı. Konuşmasının ardından Böcek, CHP Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Mustafa Erdem, Cavit Arı, Sururi Çorabatır ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Bu sonuçlarla birlikte Antalya’da siyasi dengeler de değişecek gibi görünüyor. CHP’nin kazandığı yerlerdeki hizmet kalitesinde artış olması, sadece seçimi değil, önümüzdeki dönemdeki politikaları da etkileyebilir. Ayrıca Böcek’in başarısının, partisinin genel politikalarının bölgedeki popülaritesini artırabileceği düşünülüyor.

Öte yandan, seçim sonuçlarına ilişkin diğer partilerin açıklamaları da merak konusu. Ak Parti’nin bu sonuçlara nasıl bir yaklaşım göstereceği ve bundan sonraki dönemde nasıl bir politika izleyeceği de önemli bir konu olacak. MHP ve diğer partilerin de önümüzdeki dönemde yapacakları hamleler merakla bekleniyor.

Sonuç olarak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP adayı Muhittin Böcek’in zaferi, bölgedeki siyasi manzarayı değiştirecek gibi duruyor. Böcek’in bu başarısı, önümüzdeki dönemde yapılacak hizmetler ve politikalar açısından da önemli bir etkiye sahip olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya’da CHP’li Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Kazandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!