G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Ankara’ya Yağan Şiddetli Yağış Ulaşımı Felç Etti! Son Dakika Haberleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Ankara’da dün akşam yaşanan yağışın beklenenin üzerinde olmadığını ancak şehir merkezinde büyük olumsuzluklara sebep olduğunu belirtti. Yağışın 2 saat içinde gerçekleştiğini ve metrekareye 70 kilograma yaklaşan yağışın özellikle Yenimahalle, Ulus ve Çankaya arasında etkili olduğunu ifade etti. Bu durumun ulaşımda büyük aksamalara yol açtığını belirten Çelik, hafta başına kadar ülkenin genelinde yağışların süreceğini ve perşembe gününden itibaren özellikle doğu bölgelerde etkili olacağını söyledi.

Çelik, önümüzdeki günlerde özellikle doğu bölgelerde yoğun yağışların beklendiğini ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Ankara’da ise cuma ve cumartesi günleri sağanak yağış geçişlerinin görüleceğini belirten Çelik, İstanbul’da da benzer şekilde 3 gün boyunca aralıklarla sağanak yağışların beklendiğini ifade etti. Ayrıca hava sıcaklıklarının yağışlarla birlikte normale döneceğini ve önümüzdeki hafta boyunca büyük bir değişiklik beklenmediğini söyledi.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara göre bugün 29 il için sarı alarm verildi. Yarın ise Adana, Adıyaman, Ağrı. Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş gibi illerde sarı kodlu uyarı bulunuyor. Bu durumda vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları öneriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’ya Yağan Şiddetli Yağış Ulaşımı Felç Etti! Son Dakika Haberleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!