G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,07
CNY4,82
GBP44,48
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol75,95
GR. ALTIN3.024,21
BTC2.303.371,93

Ankara’daki Terör Saldırısında Kahramanlar Göğe Yükseldi: 5 Şehit, 22 Yaralı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kahramankazan’daki Terör Saldırısında Yaralananları Ziyaret Etti

İçişleri Bakanı, TUSAŞ’ın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine düzenlenen terör saldırısı sonrası hastanede yaralananları ziyaret etti. Ziyaretin ardından yaptığı basın toplantısında, Bakan yerlikaya, şunları ifade etti:

“Maalesef bu alçakça saldırı sonucunda beş vatandaşımız şehit oldu ve 22 kişi yaralandı. Yaralılardan üçü aynı gün akşam taburcu edilirken, 19 kişinin altı hastanede tedavi görmeye devam etti. Bugün itibarıyla sekiz yaralımız hastanede yatmakta. Dünkü ve bugünkü taburcu olan yaralı sayısı ise 11. Sekiz yaralımızdan altısı burada. Onlardan beşini sağlık ekiplerimizle birlikte ziyaret ettik.”

Durumları Stabil

Yerlikaya, yaralıların durumları hakkında bilgi vererek, “Bir arkadaşımız yoğun bakımda. Diğer yaralılardan biri Etlik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, biri de Sincan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görmekte. Yaralıların moral durumları oldukça iyi. Yedi Polis Özel Harekat mensubundan ikisi burada, diğer beşi daha önce taburcu oldu ve aileleriyle birlikte.” dedi.

Şehitlere Rahmet Diledi

Şehitler için rahmet dileyen Yerlikaya, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın da bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Saldırı Anına Değinildi

Teröristlerin saldırı anına da değinen Bakan, “Saldırı 15.26’da başladı. Gasp edilen bir taksi ile TUSAŞ nizamiyesine gelen iki terörist, masum insanlara ateş açtı. Şehit olan kardeşlerimizin dışında yaralanan bir kahramanımız, yaralı olmasına rağmen teröriste müdahale etti ve onu yaraladı. Ancak 15.31’de, yaralı terörist kendini patlatarak çok sayıda masum insanı hedef aldı.” ifadelerini kullandı.

Hızlı Tepki ve Operasyonlar

Patlama sonrası hızla olay yerine jandarma ve polis özel harekat birimlerinin gönderildiğini kaydeden Yerlikaya, “15.30’dan itibaren sadece 10 dakika sonra iki zırhlı araçla, 10 jandarma özel harekat görevlisi olay yerine intikal etti. 14 dakika sonra jandarma ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Olayı yönetmek için 730 güvenlik birimi en kısa sürede olay bölgesine ulaştı.” şeklinde konuştu.

Çatışma Anı Hakkında Bilgiler

Yerlikaya, erkek teröristin olayda daha fazla can kaybı olmasını engelleyen bir tutum sergilediğini vurguladı. “Fakat terörist, panikleyerek üst kata kaçtı ve orada bir tuvalete saklanarak kendini imha etti. 16.40’da, içeriye giriş 48 dakikayı bulduktan sonra kendisini patlatmak durumunda kaldı. Bu süre zarfında beş arkadaşımız hafif yaralandı.” dedi.

Yaralanmaların Durumu

Yerlikaya, güvenlik güçlerinin durumu hakkında bilgi vererek, “Hiçbir Özel Harekat mensubumuzun mermi yarası yok, sadece cam kırıklarından kaynaklanan küçük yaralar oluştu. Zaten teröriste karşı bu kadar kısa sürede ve düşük kayıpla olayı kontrol altına almak, Özel Harekat’ın cesaretinin bir göstergesi.” ifadelerini kullandı.

Soruşturma Devam Ediyor

Soruşturmanın sürdüğünü belirten Yerlikaya, “Ankara Başsavcımız, beraberindeki ekip ile birlikte olayın öncesi, anı ve sonrasını detaylıca incelemekte.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Ayrıca, Mardin’de bir PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini, 176 PKK şüphelisi hakkında da şu an için soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’daki Terör Saldırısında Kahramanlar Göğe Yükseldi: 5 Şehit, 22 Yaralı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!