G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.657,49

Ankara’da Trafikte Yol Verme Tartışması Kanlı Bitti! Duruşmada Şok İfadelere Dikkat Çeken Talep

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde görülen duruşmada, sanıklar Halil İbrahim Demirci, Bülent Açıkgöz ve Mustafa Demirci ile maktul Samet Özgül’ün ailesi hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, yargılamanın başladığını açıklayarak, maktul Özgül’ün kardeşi B.Ö.’ye söz verdi. B.Ö., tüm sanıkların birlikte hareket ettiklerini belirterek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Maktulün annesi H.B.Ö. ise, sanıklara sert şekilde seslenerek, “Sen iyi bir baba olsaydın. Çocuğuna başka birinin çocuğunu kestirmezdin. Senin çocuğun sağlıkçı, bıçağın nereye saplandığında öldüreceğini bilir” ifadelerini kullandı.

Müşteki ifadelerinin ardından mahkeme başkanı, Cumhuriyet Savcısının mütalaasını açıklaması için söz verdi. Savcı, Bülent Açıkgöz ve Mustafa Demirci hakkında ‘kuşkudan şüpheli yararlanır’ ilkesiyle beraat talep etti. Halil İbrahim Demirci hakkında ise ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istedi.

Sanıkların savunmalarının ardından Halil İbrahim Demirci, “Çok pişmanım, haklarını helal etsinler. Savunmamda belirttiğim şekilde hareket ettim” dedi. Diğer sanıklar Açıkgöz ve Demirci ise savcının mütalaasına katıldıklarını belirttiler.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin sanıklar Bülent Açıkgöz ve Mustafa Demirci hakkındaki kararını bozarak, ikisinin de beraatına karar verdi. Ancak, Halil İbrahim Demirci hakkında verilen müebbet hapis cezasını 25 yıla indirerek kararını açıkladı.

Olayın geçmişine bakıldığında, motokurye Samet Özgül’ün 5 Kasım 2022’de trafikte yol verme tartışmasında bıçakla yaralanıp hastanede yaşamını yitirdiği belirlenmişti. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırganları tespit ederek gözaltına almış ve dava açılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Trafikte Yol Verme Tartışması Kanlı Bitti! Duruşmada Şok İfadelere Dikkat Çeken Talep

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!