G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,08
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.661,41

Ankara’da Kuvvetli Yağış: Evleri Su Bastı, Araçlar Mahsur Kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da akşam saatlerinde şiddetlenen yağmur nedeniyle vatandaşlar evlerinde su basmasıyla karşı karşıya kaldı. Ayrıca, yolların su altında kalması sonucu araçlar mahsur kaldı. Aynı anda onlarca yıldırım düştü ve gökyüzündeki bu manzara şaşkınlık yarattı.

Gök gürültülü sağanak yağışlar, su baskınlarının yaşanmasına neden oldu. Gökyüzündeki yıldırımlar ise insanları şaşırttı. Ankara’da dün gece çekilen görüntüler, aynı anda düşen yıldırımları gösterdi ve insanların gözlerini kamaştırdı. Bu anlar, Harbiye Marşı’nı hatırlattı.

Harp Okulu Marşı’nın güfte ve bestesi 1928 yılında, Harp Okulu birinci sınıf öğrencisi Cevdet Şakir Çetinel tarafından yazılmıştı. “Ahfad” kelimesi ise TDK’ya göre “torun” anlamına gelmektedir.

Anıtkabir yakınında gözlemlenen yıldırım düşmeleri de sosyal medyada gündem oldu. Şimşeklerin çaktığı anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Ayrıca, merkez Ankara’dan şelale gibi akan sağanak yağış görüntüleri de dikkat çekti. Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, yağmurun onlarca katlı binadan akışı net bir şekilde görüldü.

Başkentin farklı ilçelerinde de yaşanan sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Keçiören, Sincan ve Yenimahalle’de su baskınları ve elektrik kesintileri yaşandı. Bazı vatandaşlar otobüs duraklarına ve metrolara sığınarak korunmaya çalıştı. Beşevler metro istasyonu su altında kalırken, bazı alt geçitlerde oluşan su birikintileri nedeniyle polis ekipleri önlem aldı ve trafik yönlendirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ne birçok ihbar geldi ve bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerinden su tahliyesi yaptı. Ankara Valiliği ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak, 1 Mayıs Çarşamba günü Ankara’da kuvvetli yağışların devam edeceği uyarısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Kuvvetli Yağış: Evleri Su Bastı, Araçlar Mahsur Kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!