G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Ankara’da Devrim Niteliğinde Ulaşım Projesi: Yenikent-Ulus-Karapürçek Metrobüs Hattı Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenikent-Ulus-Karapürçek Metrobüs Hattı’nın test sürüşlerine Ankara’da başlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından hayata geçirilen proje, başlangıçta günlük 200 bin yolcu kapasitesi ile hizmet vermeyi hedefliyor. 2035 yılına kadar bu sayının 300 bine çıkması planlanıyor.

Yenikent’ten başlayacak olan metrobüs hattının güzergahı, Ayaş Yolu, İstanbul Yolu ve Yenimahalle Kavşağı üzerinden Ulus’a ve Karapürçek Mahallesi’ne kadar uzanacak şekilde belirlendi.

EGO Genel Müdür Yardımcısı Taylan Engin, test sürüşü yapılan dizel aracın yüksek teknolojik donanıma ve yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Elektrikli e-BRT sistemi, Karapürçek’e kadar uzanan ayrılmış bir yol şeridinde hizmet verecek. Yolcuların memnuniyetini ve şikayetlerini dinleyerek geri bildirimleri değerlendireceklerini ifade etti.

Metrobüs hattında kullanılacak olan elektrikli otobüsler, 25-36 metre uzunluğunda ve 30 adet lastik tekerlekli tramvay modelinden oluşacak. Demiryolu tasarım standartlarına uygun olan otobüslerde tren kontrol sistemi de bulunacak. Sıfır emisyonlu araçlar, başlangıç ve son duraklarda yerleştirilecek şarj ünitelerinde akıllı güç yönetimi teknolojisi ile sadece 12 dakikada şarj edilebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara’da Devrim Niteliğinde Ulaşım Projesi: Yenikent-Ulus-Karapürçek Metrobüs Hattı Başlıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!