G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,11
GR. ALTIN2.884,23
BTC2.176.443,00

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ASİS Elektronik’e Yaptığı Peşkeş İddiaları Ortaya Çıktı: Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, ASİS Elektronik A.Ş.’den alınan cihazların EGO’ya hibe edilmesi ve bu cihazların işletilirken sadece ASİS’ten hizmet alınmasının zorunlu kılınması gibi iddialar ortaya atıldı. Mevcut uygulamada önceki yüklenici firmanın aylık bedeli 8 milyon 750 bin iken, yeni sözleşme ile ASİS’e ödenecek fiyatın aylık 25 milyon TL’ye çıktığı iddia edildi. Bu durum EGO’nun ASİS’e bağımlı hale gelmesine neden oldu. Ayrıca peşkeş iddiaları nedeniyle itiraz eden 10 bürokratın görevden alındığı belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Birleşik Ödeme ve Elektronik Para A.Ş. arasında imzalanan Başkent Kart Ekosistemi genişletme sözleşmesiyle ilgili iddialar da gündeme geldi. Sözleşmede yer almayan 4000 adet validatör, 1000 adet sürücü kontrol paneli ve 500 adet POS cihazının ASİS Elektronik A.Ş.’den alındığı iddia edildi. Sözleşme şartlarında EGO’nun menfaatlerinin gözetilmediği ve maliyetlerin üç katına çıktığı belirtildi.

ABB’nin şartname dokümanlarına validatör ve sürücü kontrol paneli eklemesi nedeniyle yükleniciden alması gereken komisyon tutarından vazgeçerek donanımları aldığı ileri sürüldü. Bu cihazların EGO otobüslerinde kullanıldığı ve Başkent Kart Ekosistemi genişletme sözleşmesi ile doğrudan ilişkilendirilmediği ifade edildi.

ASİS Elektronik A.Ş. ile yapılan sözleşmede cihazlara ait yazılım kaynak kodlarının üçüncü bir taraf ile paylaşılamayacağı koşulunun EGO’nun ASİS’ten hizmet almasını zorunlu kıldığı belirtildi. Ayrıca yeni sözleşme ile ödenecek fiyatın 25 milyon TL’ye çıktığı ve EGO’ya maliyetinin 5 milyon 500 bin TL olacağı iddia edildi.

Önceki sözleşmede EGO’nun veri tabanına kaydolan hesap ve tüm verilerin ASİS sistemi kontrolüne geçtiği ve ödemelerin denetiminde sorun yaşandığı ifade edildi. Ceza miktarının düşürüldüğü, cihaz fiyatlarının farklılık gösterdiği ve itiraz eden bürokratların görevden alındığı iddialar da gündeme geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ASİS Elektronik’e Yaptığı Peşkeş İddiaları Ortaya Çıktı: Detaylar Ortaya Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!