G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

Amerikalı Kadın, 3 Yaşındaki Filistinli Kız Çocuğunu Boğmaya Çalıştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Teksas eyaletindeki Euless kentinde gerçekleşen olayda, 3 yaşındaki Filistin asıllı Müslüman bir kız çocuğu havuzda boğulmaya çalışıldı. 19 Mayıs günü bir apartmanın havuzunda yaşanan bu olay, akıllara durgunluk verdi. 42 yaşındaki Elizabeth Wolf adındaki Teksaslı bir kadın, 3 yaşındaki kız çocuğunu suyun altına çekerek boğmaya çalıştı. Saldırgan, daha önce 6 yaşındaki bir erkek çocuğa da fiziksel saldırıda bulunmuştu. Apartman sakinlerinin müdahalesiyle kurtarılan kız çocuğu, saldırgan kadının cinayet şüphesiyle gözaltına alınmasını sağladı.

Olayın ardından Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) konuya dair bir açıklama yaptı. CAIR, olayın nefret suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Filistin asıllı ailenin ve tüm Müslüman toplumunun korunmasını talep etti. Euless Polis Departmanı da suçun ayrımcılık nedeniyle işlendiğine inanıldığını ve Tarrant County Bölge Savcılığı’nca açılan dava sürecinin bu çerçevede ilerlediğini açıkladı.

Olay, ülke çapında da yankı uyandırdı. Başkan Joe Biden da konuya ilişkin tepkisini sosyal medya üzerinden paylaştı. Biden, 3 yaşındaki Filistin asıllı Amerikalı kız çocuğunun havuzda boğulmaya çalışıldığı haberinin kendisini derinden üzdüğünü ifade ederek, herhangi bir çocuğun şiddet içeren saldırılara maruz kalmaması gerektiğini vurguladı. Başkan Biden, mağdur çocuğun ailesiyle birlikte olduğunu belirtti.

Olayın detaylarına giren polis bilgilere göre, Elizabeth Wolf adındaki saldırgan kadın, 3 yaşındaki kız çocuğunu boğmaya çalışırken suça teşebbüs ederken yakalandı. Polis, suçun ayrımcılık temelli olduğuna inandıklarını ve gerekli adımların atıldığını duyurdu. Saldırganın yakalanmasının ardından soruşturma başlatılırken, Filistin asıllı ailenin ve bütün Müslüman toplumunun korunmasına yönelik talepler artmış durumda. ABD kamuoyunda da geniş yankı uyandıran bu olayın, hukuki süreçte de takip edileceği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Amerikalı Kadın, 3 Yaşındaki Filistinli Kız Çocuğunu Boğmaya Çalıştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!