G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.162.566,19

Ambulans Saldırısında Sağlık Çalışanının Boğazını Sıktılar! 80 Yaşındaki Hasta İçin Koşan Paramedik Darp Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da Ambulans Sürücüsüne Yapılan Saldırı, Sağlıkta Şiddeti Gözler Önüne Serdi

10 Ekim 2023 tarihinde saat 19:00 sularında Türkiye’nin Bursa ilinde, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu üzerinde son derece tartışmalı bir olay meydana geldi. Kalp krizi geçiren 80 yaşındaki N.G. adlı kadın hasta, Gemlik Devlet Hastanesi’nden Bursa Şehir Hastanesi’ne sevk edilmekte olan ambulans ile taşınıyordu. Ambulans, emniyet şeridinde ilerlerken, arkadan gelen bir otomobil sürücüsü, siren çalarak yol istedi. Paramedik ambulans sürücüsü Muhammed Ali Karasulu, otomobile yol verdi. Ancak, bu durum sonrası yaşananlar Türkiye’de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin boyutlarını bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Otomobildeki tekstil firması sahibi S.Y. ve oğulları S.Y. (23) ile Melih Y., ambulans sürücüsüne, araçta hasta olmadığını ve boş yere siren çaldığını iddia ederek tepki göstermeye başladılar. Söz konusu üç kişi, ambulansın önünü kesti ve buradan daha sonra müthiş bir kavga süreci başladı.

Ambulansın içindeki kamera kayıtları, olayın seyri açısından önemli ayrıntılar içeriyor. Olayda, S.Y. ve oğulları, cep telefonları ile ambulansı görüntülemiş ve sürücü Karasulu’ya tehditler savururken, "İl Sağlık Müdürü’ne hasta yok diyerek şikayet edeceğim" diyerek hakaret etmişlerdir. Kayıtlarda, ambulansın sürücü tarafında, S.Y.’nin Karasulu’nun boğazını sıktığı iddiaları yer almakta. Melih Y., sağlık çalışanlarına yönelik şiddet içeren bir tavır sergileyerek, kendisini engellemeye çalışan Karasulu’ya yumruklar göndermiştir.

Olayın şaşırtıcı bir diğer boyutu ise, kalp krizi geçiren hastanın durumuydu. Muhammed Ali Karasulu, yaşanan saldırıdan sonra yaralı bir halde ambulansı kullanmaya devam ederek hastayı hastaneye yetiştirdi. Kendisine yapılan fiziksel şiddet sonucu, dil kıkırdağı kırılmış, dudağında darbe sonucu yaralanmalar olmuş ve çene kemiğinde de travma tespit edilmiştir. Karasulu’nun yaşadığı bu olay sonrası, 7 gün iş göremez raporu verildi.

Karasulu, olay sırasında yaşadığı zorlukları ve sonrasında yaşananları DHA muhabirine ayrıntılı bir şekilde anlattı. Ambulansı kullanmaya devam ederken, "Hastayı acil bir şekilde şehir hastanesine yetiştirmek zorundaydım. Olay esnasında yaşanan şiddet, benim dikkatimi dağıttı ancak hastanın sağlık durumu her şeyden önemliydi." diye konuştu.

Bursa Tabip Odası Başkanı Kadir Binbaş, yaşanan bu olayın sağlıkta şiddetin geldiği noktayı gözler önüne serdiğini belirtti. Olayın ciddiyetini vurgulayan Binbaş, "Bu olay, sağlıkta şiddetin ne boyutlara geldiğini gösteren en önemli örneklerden birisidir. Biz bu tür olayların karşısındayız ve konunun takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili yapılan soruşturmada, gözaltına alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan iş insanı S.Y. açıklamasında, yaşananların maksadını aştığını ve bu davranışların hiçbir şekilde doğru olmadığını belirtti. Bu açıklamada, ambulans şoförünün durumu değerlendirmeden diyalog kurmaya başladığını belirtip, buna tepki vermeleri sebebiyle üzüldüklerini vurguladı.

Yaşananlar, sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddetin boyutunu göstermenin yanı sıra, ambulansların güvenliğinin sağlanması gerekliliğini de bir kez daha ortaya koydu. Olayın ardından, ambulanslarda yer alan kameraların kayıtları, sağlık çalışanlarının yaşadığı zor koşulları ve karşılaştıkları tehlikeleri belgeliyor.

Ambulans hizmetleri gibi kritik bir kamu hizmetinin sağlandığı alanlarda, hizmet kalitesinin düşmemesi için hem toplumdan hem de yetkililerden gereken desteğin sağlanması gerekmektedir. Bu tür olayların tekrarlanmaması, sağlık çalışanlarının güvenli şartlarda görevlerini icra edebilmesi adına son derece büyük önem taşır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ambulans Saldırısında Sağlık Çalışanının Boğazını Sıktılar! 80 Yaşındaki Hasta İçin Koşan Paramedik Darp Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!