G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Alzheimer Hastalığının Erken Belirtileri: Kabızlık Haberci Olabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araştırmacılar, erken Alzheimer belirtilerinin sindirim sistemi değişiklikleri ile ilişkili olduğunu belirledi. Kabinzlığın Alzheimer ile bağlantılı en yaygın on hastalık arasında olduğunu ortaya koyan çalışma, hastaların tuvalette yaşadığı değişikliklerin erken uyarı işareti olabileceğini gösterdi.

Alzheimer hastalığının erken belirtilerini araştıran 2022 yılı The Lancet tıp dergisinde yayınlanan bir çalışma, geçmiş 15 yılda İngiltere ve Fransa’dan 39.672 hastanın tıbbi verilerini inceleyerek önemli bulgular elde etti. Bu veriler arasında, Alzheimer hastalığının kendisini göstermeden önce hastalarda yaşanan toplam 123 tıbbi sorun olduğu gözlendi.

Kabızlığın Alzheimer hastalığı olan bazı kişilerde bunama ilaçlarının yan etkisi olarak görülmesine rağmen, 65 yaş üstü bireylerde sıkça görülen bir durum olduğu ve hastalığın erken belirtisi olmadığı belirtildi. Ancak, araştırmacılar, sindirim sisteminde yaşanan değişikliklerin nörolojik problemlerin öncüsü olabileceğini vurguladılar.

Araştırma ekibine göre, kabızlık Alzheimer ile ilişkili en sık görülen semptomlardan biri olabilir ve bu semptomun erken belirtilerine dikkat edilmesi gerektiği önemle vurgulandı. Hastaların tuvalette yaşadığı değişikliklerin, Alzheimer hastalığının ilk işaretleri olabileceği belirtildi. Bu nedenle, sindirim sistemi problemlerinin erken teşhis ve tedavisi için daha fazla çalışma yapılması gerektiği vurgulandı.

Sonuç olarak, Alzheimer hastalığı birçok farklı semptom ve belirtiyle kendini gösterebilmektedir. Kabızlığın da bu belirtiler arasında yer alabileceği ve hastalığın erken teşhisinde önemli bir rol oynayabileceği araştırmacılar tarafından ortaya konulan önemli bir bulgu olarak dikkat çekmektedir. Bu nedenle, sindirim sistemi problemleri yaşayan kişilerin yakın takip edilmesi ve gerektiğinde uzman hekimlere başvurulması tavsiye edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alzheimer Hastalığının Erken Belirtileri: Kabızlık Haberci Olabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!