G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.869,54
BTC2.178.770,94

Altının Gram Fiyatında Değer Artışı Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cuma günü, altının gramı 2 bin 232 liradan tamamlayarak yeni haftaya değer artışıyla başladı ve 2 bin 241 lira seviyesinden işlem görmeye başladı. Aynı zamanda saat 10.30’da çeyrek altın 3 bin 760 liradan, Cumhuriyet altını ise 15 bin 290 liradan satılıyordu. Altının ons fiyatı da 2 bin 168 dolardan alıcı buluyordu.

Geçen hafta, para politikası kararlarına odaklanılırken, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz oranlarını sabit tutarken, İsviçre Merkez Bankası ise gelişmiş ülke merkez bankaları arasında ilk faiz indirimine gitmişti. Bu durum varlık fiyatları üzerinde etkili olmuştu çünkü Fed’in diğer merkez bankalarından daha sonra faiz indirimlerine başlayabileceği ihtimali doların diğer para birimlerine karşı değer kazanmasına sebep olmuştu.

Piyasa analistleri, yeni haftada yoğun veri gündemi ve Fed yetkililerinin açıklamalarının piyasaların yönünü etkileyebileceğini belirtti. Özellikle büyüme verileri ve Fed’in enflasyon göstergesi olarak kullandığı kişisel tüketim harcamalarının Fed’in gelecekte atacağı adımlara dair sinyaller verebileceğini ifade etti.

Bugün yurt içinde iş gücü istatistikleri ve ABD’de inşaat izinleri ile yeni konut satışları verilerinin takip edileceğini belirten analistler, altının ons fiyatında 2 bin 150 ve 2 bin 120 dolar seviyelerinin destek, 2 bin 190 ve 2 bin 220 doların ise direnç konumunda olduğunu vurguladı.

Özetle, altın fiyatları Cuma günü değer kazanarak yeni haftaya başladı. ABD ve İsviçre Merkez Bankalarının faiz politikaları altın fiyatlarını etkiledi. Piyasa analistleri, yeni haftada Fed’in açıklamalarının ve ekonomik verilerin altın fiyatları üzerinde belirleyici olabileceğini ifade etti. Bugünün yurt içi ve yurt dışında açıklanacak veriler de altın fiyatlarının seyrini etkileyebilir. Altının ons fiyatında belirli seviyeler destek ve direnç konumunda bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altının Gram Fiyatında Değer Artışı Devam Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!