G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.167.650,44

Altın Portakal’da Yıldız Yağmuru: Sinemaseverler İçin Unutulmaz Bir Gece!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da 61. Altın Portakal Film Festivali Gerçekleşti!

Geçtiğimiz yıl ‘Kanun Hükmü’ filmi etrafında yaşanan tartışmalar sonrasında iptal edilen Türkiye’nin en uzun süreli film festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Hikayemiz Birlikte" temasıyla gerçekleştirildi.

Festivalin kapanış ve ödül töreni Cam Piramit’te yapıldı. Tören öncesinde, etkinliğe katılan sanatçılar, yönetmenler, oyuncular ve misafirler, kırmızı halıda yürüyerek göz alıcı geceye adım attı. Kırmızı halıda yürüyen ünlü isimler, bol bol fotoğraf çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi.

"KEYİFLİ BİR SÜREÇ GEÇİRDİK"

Tören öncesinde konuşan Mehmet Aslantuğ, festivalin kültürel mirasın yeni nesillere taşınmasında önemli bir rol oynadığını belirtti. Aslantuğ, "Türkçenin, kültürel edebiyatın, şiirin, sinemasının, mimarinin ve kentlerin hikayesinin yeni nesillere aktarılmasını sağlayan köklü bir festivalde bulunuyoruz. Her tarafta gençliği görüyoruz, bugünü ve yarını birlikte paylaşıyoruz" diye ifade etti.

Festivalin kırmızı halısında şıklık yarışı hakimdi. Gösterime katılan filmlerin oyuncuları ve yönetmenleri, zarafetleriyle dikkat çekti. Jüri başkanı ve üyeleri de kırmızı halıda büyük ilgi gördü. Jüri Başkanı Ferzan Özpetek, festivalin başarılı bir şekilde geçtiğini vurguladı. Özpetek, "Beraber olmaktan ve karar vermekten mutluyuz. Festivale katılan 12 filmden 11’i ilk kez gösterildi" dedi.

Özpetek, seçki sürecinde herhangi bir sorun yaşamadıklarını da belirterek, esprili bir dille, "Hiçbir sorun yaşamadık. Çay ve su dışında bir sorun yoktu. Altın Portakal Film Festivali beni fahri jüri başkanı seçti, bundan sonra her yıl geleceğim" ifadesini kullandı.

"ANTALYA’NIN KİRLENMESİNE İZİN VERMEMELİYİZ"

Jüri üyesi Gökçe Bahadır, film seçimi sürecinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, diğer jüri üyesi İlker Kaleli de "Son derece keyifli bir süreç geçirdik. Oylama ve film izleme aşamasında herkesin aynı fikirde olduğu bir dönem oldu" diyerek düşüncelerini paylaştı.

Mukadderat filminin yönetmeni Nadim Güç ve oyuncuları da kırmızı halıda yürüdü. Yönetmen Güç, festivale katılmanın kendileri için büyük bir deneyim olduğunu belirterek, "İlk filmimizdi ve izleyicilerden aldığımız ilgi beni çok mutlu etti. Teşekkür ederiz" dedi.

Oyuncu Nur Sürer ise heyecanını dile getirerek, "Filmimiz burada çok iyi karşılandı, mutluyuz. Festivalle ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Özellikle, Antalya’nın sansür gibi olumsuz olaylarla anılmasını istemiyorum, bu kentin kirlenmesine izin vermemeliyiz" şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altın Portakal’da Yıldız Yağmuru: Sinemaseverler İçin Unutulmaz Bir Gece!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!