G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Almanya’da “Sessiz Tilki” hareketi bozkurt işaretine benzetildi, yasaklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bremen’deki bir ailelerin talebi üzerine, A Milli Futbol Takımı oyuncularından Merih Demiral’ın bozkurt selamı nedeniyle ceza almasıyla gündeme gelen “Sessiz Tilki” hareketi yasaklandı. Avusturya ile oynanan maçta galibiyet sevinci sırasında yaptığı bu işaret nedeniyle Demiral’a verilen cezanın ardından, Almanya’nın Bremen şehrinde benzer bir işarete yasak getirilmesi kararı alındı.

Bremenli aileler uzun süredir “Sessiz Tilki” işaretine karşı taleplerini dile getirirken, Alman Öğretmenler Birliği Başkanı Stefan Düll, öğretmenlerin bu işaretin kullanımına daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Düll, çocukların sakin olmalarını teşvik etmek için alternatif yöntemlerin bulunduğunu söyledi.

“Avrupa ve Kuzey Amerika’da kullanılan bu el işareti genellikle sınıfı sakinleştirmek için kullanılıyor. Ancak bazı bölgelerde bu işaret, bozkurt selamına benzetildiği için tartışmalara neden oluyor. Bu nedenle, Bremen’de “Sessiz Tilki” hareketine yasak getirildi.

Bremen Belediye Başkanı Pierre Vogt, kararın sınıf içinde huzur ve barışın sağlanması amacıyla alındığını belirtirken, “Sessiz Tilki” işaretinin yasaklanmasının çocukların gelişimi ve eğitimi açısından önemli olduğunu söyledi. Olay, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı ve farklı görüşler dile getirildi.

Öte yandan, Merih Demiral’ın bozkurt selamı nedeniyle aldığı ceza hala gündemde. Milli futbolcu, Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek olan oyuncular arasında yer alırken, ceza nedeniyle iki maçta forma giyemeyecek. Türk futbol severler, Demiral’a destek mesajları gönderirken, UEFA’nın bu konudaki tavrı da merakla bekleniyor. Bu gelişmeler yaşanırken, futbol ve eğitim dünyasında yaşanan bu olaylar, toplumda tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’da “Sessiz Tilki” hareketi bozkurt işaretine benzetildi, yasaklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!