G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

Almanya’da 2023’te iflas eden şirket sayısı rekor seviyede arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da, 2023 yılında iflas başvurusu yapan şirket sayısı, ekonomideki yavaşlama, alışılmışın dışında yüksek enflasyon ve artan faizler nedeniyle önceki yıla göre yüzde 22,1 artarak 18 bine yaklaştı. Ülke genelinde geçen yıl 17 bin 814 işletme iflas açıklarken, bu rakamın önceki yıla göre önemli bir artış gösterdiği bildirildi. Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından yapılan açıklamada, 2023 ve Şubat 2024’e ilişkin şirket iflas verileri paylaşıldı. Geçen yıl yaşanan iflasların sayısının, pandemi öncesi döneme göre yüzde 5 daha düşük olduğu belirtilirken, tarihsel olarak incelendiğinde 2009’daki küresel kriz dönemindeki iflas sayısının daha yüksek olduğu hatırlatıldı.

Şirket iflaslarına ilişkin yapılan açıklamada, alacaklılara ödenmesi gereken miktarda da artış yaşandığı kaydedildi. Geçen yıl 26,6 milyar euro olan ödenecek borç miktarı, bir önceki yıla göre önemli bir artış gösterdi. Bu artışın büyük ölçüde, ekonomik açıdan daha büyük şirketlerin iflas başvurularının artmasından kaynaklandığı belirtildi. 2023 yılında yaşanan bu artış, ülkedeki ekonomik krizin boyutunu gözler önüne serdi.

Öte yandan, Almanya’da şubat ayında geçen yıla göre şirket iflaslarında yüzde 18,1 oranında azalma yaşandığı bildirildi. Ancak ülke ekonomisinin geçen yıl yüzde 0,3 oranında küçüldüğü de hatırlatıldı. Bu küçülmenin etkileri, şirket iflaslarına da yansımış olabilir. Almanya’nın ekonomik durumundaki belirsizlikler, 2024 yılı için felaket senaryolarının konuşulmasına neden olurken, iflas verileri ise endişeleri artırıyor.

İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar döneminde, Almanya’nın iflas verileri ülkenin ekonomik gücünü gölgelemeye devam ediyor. Faiz oranlarının yükselmesi ve enflasyonun kontrol altına alınamaması gibi faktörler, şirketleri olumsuz etkiliyor ve iflas riskini artırıyor. Almanya’nın bu zorlu süreçte ekonomik istikrarını korumak için alacağı önlemler ve yapacağı reformlar merakla bekleniyor. Önümüzdeki dönemde, ülkenin ekonomik açıdan daha güçlü bir konuma gelerek krizleri atlatması için neler yapılacağı merak konusu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’da 2023’te iflas eden şirket sayısı rekor seviyede arttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!