G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Almanya, Ukrayna’ya IRIS-T Hava Savunma Sistemleri Teslim Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya 2 adet IRIS-T hava savunma sistemi teslim etti. Bu sevkiyat kapsamında 1 adet IRIS-T SLS alçak irtifa hava savunma sistemi ve 1 adet IRIS-T SLM orta irtifa hava savunma sistemi Ukrayna’ya iletilmiş oldu. Daha önce de Almanya, Ukrayna’ya 3 adet IRIS-T SLM orta irtifa hava savunma sistemi ve 1 adet IRIS-T SLS alçak irtifa hava savunma sistemi sağlamıştı.

Bu teslimatlar, Şubat 2022’de başlayan Ukrayna – Rusya savaşında Ukrayna’nın güçlenmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Almanya’nın tahmini olarak 5.2 milyar euro değerinde askeri ekipman ve muharebe aracı Ukrayna’ya teslim ettiği bildirildi. Ayrıca, 10.000’den fazla Ukraynalı askerin Almanya’da askeri eğitim aldığı belirtildi.

IRIS-T SL hava savunma sistemi, Alman Diehl Defense şirketi tarafından üretilmektedir. Bu sistem, farklı alçak ve orta irtifa tehditlerini, roketler, seyir füzeleri, insansız hava araçları, helikopterler ve avcı uçakları imha edebilecek kapasitededir. Taktik Operasyon Merkezi tarafından yönetilen IRIS-T SL’nin farklı platformlara entegre edilebilir bir füze lançeri ve AESA radarı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra IRIS-T SLS için 12 km menzil ve 8 km irtifaya sahip karadan atılan füzeler kullanılmaktadır.

IRIS-T SLM ise IRIS-T/SLS’ye göre daha yüksek performanslıdır. Bu füzeler, 40 km menzil ve 20 km irtifaya sahiptir ve yüksek manevra kabiliyetine sahip hedeflere karşı etkin bir şekilde angaje olabilirler. Ayrıca, füzelerde ısınmaya karşı koruma sağlayan kızılötesi görüntüleyici arayıcı başlık ve GPS destekli atalet navigasyon sistemi bulunmaktadır.

Almanya’nın Ukrayna’ya sağladığı hava savunma sistemleri, Ukrayna’nın güvenliğini sağlamak ve askeri kapasitesini artırmak adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Bu sayede Ukrayna, Rusya’ya karşı daha etkin bir savunma stratejisi oluşturabilecek ve ulusal güvenliğini koruyabilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya, Ukrayna’ya IRIS-T Hava Savunma Sistemleri Teslim Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!