G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.716,32

Almanya Başbakanı Scholz: “Ülkenin Göçe İhtiyacı Var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Meclis’teki bütçe oturumunda ülkenin göç politikasını savunurken, Almanya’nın göçmen gücüne ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Scholz, işgücündeki daralmanın ekonomik sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunarak, insanların Almanya’da çalışması, dilini öğrenmesi ve yasalara uyması gerektiğini belirtti. Düzensiz göçle mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Scholz, Almanya’nın kimin geleceğini seçme hakkına sahip olduğunu ve düzensiz göçü yöneterek kaçak göçmen sayısını azaltacaklarını söyledi.

Hükümet, ağır suç işleyen ve mahkemelerce sınır dışı edilenleri geri göndermeye devam ederken, AB üyesi ülkelerden gelenlerin refahından yararlanmak isteyenlere karşı sınırlarını belirlediklerini ve kabul etmeyeceklerini ifade etti. Scholz, eyalet seçimlerinde aşırı sağcı AfD’nin birinci parti çıkmasını iç karartıcı bir sonuç olarak değerlendirerek, bu durumu değiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. AfD’nin ülkeleri için kötü olduğunu belirten Scholz, partinin önemini kaybetmesi için çaba harcayacaklarını vurguladı.

Ukrayna’nın Rusya’ya karşı desteklenmesi gerektiğini belirten Scholz, Rusya’nın acımasız bir şekilde savaştığını ve Ukrayna’nın koşulsuz desteklenmesi gerektiğini bildirdi. Göçün sınırlandırılması konusunda hazırlanacak yasa tasarısıyla ilgili muhalefetteki partiyle görüşmeye açık olduklarını ve kapılarının hala açık olduğunu belirten Scholz, görüşmelerin devam edebileceğini söyledi. Anadolu Ajansı kaynaklı bu haber, Almanya’da göç politikası ve düzensiz göçle mücadele konusundaki gelişmeleri aktarmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya Başbakanı Scholz: “Ülkenin Göçe İhtiyacı Var”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!