G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,15
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.931,52
Petrol74,39
GR. ALTIN2.868,34
BTC2.163.341,44

Almanya Başbakanı Olaf Scholz: “Ukrayna’yı Destekliyoruz, Ancak Rusya ile Savaşta Değiliz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Polonya Başbakanı Donald Tusk’un oluşturduğu Weimar Üçlüsü, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin ortak bir basın toplantısı düzenledi. Şubat 2022’den bu yana devam eden savaş, Avrupa Birliği ve ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı destekle devam etmektedir. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada Ukrayna’ya daha fazla silah temin edeceklerini belirtti. Aynı şekilde diğer liderler de Ukrayna’ya desteklerini sürdürme konusunda hemfikir olduklarını belirttiler. Scholz, Ukrayna’nın Rusya ile savaş içerisinde olmadığını vurguladı.

Scholz, Weimar Üçlüsü olarak Ukrayna’ya verilen desteğin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir sinyal olduğunu belirtti. Üç lider de Ukrayna’nın yanında duracaklarını ve Rusya’nın kazanmasına asla izin vermeyeceklerini belirtti. Macron, Scholz ve Tusk, Avrupa’nın gücünü arttırmanın Ukrayna için olumlu bir etki yaratacağını ifade ettiler. Tusk, Weimar Üçlüsü’nün önemine vurgu yaparak Avrupa’nın güçlü ve birleşik bir şekilde hareket etmesinin önemini vurguladı. Ukrayna’ya yardımın hemen sağlanması gerektiğini belirten Tusk, Avrupa’nın gücü arttıkça Ukrayna’nın şansının da artacağını vurguladı.

Scholz, Macron ve Tusk, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptıkları görüşmeye dair de bilgi paylaştılar. Güçlü ve birleşmiş bir Avrupa’nın dünyada arzulanan bir ortak olduğuna inandıklarını belirttiler. Avrupa’nın barış ve özgürlüğünü savunmak için dayanışma ve birlik içinde hareket etmenin önemine vurgu yapan liderler, Ukrayna’ya verilen desteğin devam edeceğini ve Rusya ile savaş içinde olmadıklarını tekrarladılar. Weimar Üçlüsü, Avrupa’nın gücünü arttırmak ve Ukrayna’ya destek olmak adına ortak bir kararlılık sergilemeye devam edeceklerini açıkladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya Başbakanı Olaf Scholz: “Ukrayna’yı Destekliyoruz, Ancak Rusya ile Savaşta Değiliz!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!