G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,59
CNY4,88
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.184,13
Petrol78,33
GR. ALTIN2.912,56
BTC2.181.661,40

Alman Hava Kuvvetleri Heron TP İHA İçin Uçuşa Elverişlilik Sertifikası Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın Alman Hava Kuvvetleri (Luftwaffe) tarafından kullanılmak üzere Israel Aerospace Industries (IAI) tarafından geliştirilen Heron TP İHA’larının uçuşa hazır olduğu duyuruldu. Alman Federal Havacılık Ofisi (LBA) tarafından verilen uçuşa elverişlilik sertifikası, dünya çapında geçerli olarak tanındı. Luftwaffe, bu sertifikasyonun önemine vurgu yaparak yeni keşif İHA’larının Almanya sınırları içinde uçuş yapmaya başlayacağını açıkladı.

Almanya, 2016 yılında yapmış olduğu bütçe açıklamasıyla Heron TP İHA’ları satın almayı planladığını duyurmuştu. 6 Nisan 2022 tarihinde imzalanan anlaşmaya göre Almanya, 5 adet Heron TP İHA ve 140 adet uyumlu mühimmatı tedarik edecek. Ayrıca, 2018 yılında da Almanya, Israel Aerospace Industries’den 7 adet Heron TP kiralayarak mevcut ihtiyaçlarını karşılamıştı. Bu adım, Eurodrone Programı’nın gerçekleşene kadar oluşan ürün boşluğunu doldurma amacını taşıyor.

Heron TP İHA, IAI tarafından geliştirilen bir modeldir. 1200 hp gücünde bir PT6 turboprop motoru tarafından desteklenen Heron TP, 30 saatin üzerinde havada kalabilir ve 45.000 feet irtifaya çıkabilir. 5.670 kg maksimum kalkış ağırlığına sahip olan İHA, 2.700 kg faydalı yük taşıyabilir. Elektro-optik/kızılötesi (EO/IR) sensörler ve radar sistemleriyle donatılmış olan Heron TP, yüksek çözünürlüklü gündüz kameraları ve lazer işaretleyici ile donatılmıştır. Aynı zamanda, genişletilmiş menzillerde uydu haberleşme sistemi (SATCOM) ve otonom taksi, kalkış-iniş sistemine (ATOL) sahip olan Heron TP, görüş hattının ötesinde veri aktarımı yapabilir.

Almanya’nın Heron TP İHA’ları ile gerçekleştirdiği iş birliği, savunma sanayiindeki gelişmeleri ve yeni teknolojileri yakından takip edenler arasında büyük ilgi gördü. Türkiye ve Azerbaycan gibi ülkeler de benzer İHA modellerini kullanarak savunma alanında güçlerini artırmayı hedefliyor. Heron TP İHA’ların Almanya sınırları içindeki uçuşları, gelecekteki benzer işbirliklerine de örnek teşkil edebilir. Bu gelişme, havacılık ve savunma sanayiindeki ilerlemelerin gelecekte daha da artacağının bir göstergesi olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alman Hava Kuvvetleri Heron TP İHA İçin Uçuşa Elverişlilik Sertifikası Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!