G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,58
CNY4,85
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST8.944,72
Petrol76,91
GR. ALTIN2.879,74
BTC2.128.140,24

Alkollü İçki Servisine Yeni Kurallar: Kural İhlali Cezası Kapıda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alkollü İçki Satışıyla İlgili Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Alkollü İçki Satış Noktalarında Kullanılan Servis Malzemeleri Hakkında Tebliğ", Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu tebliğ ile birlikte, alkollü içki satışı yapan işletmelerde, belirli kurallara dayanarak etkinlik gösteren malzemelerin kullanımı hakkında yeni düzenlemeler getirildi.

Alkollü İçecek Malzemeleri Sadece Belli Amaçlar İçin Kullanılabilecek

Yeni tebliğ uyarınca, alkollü içki tüketim noktalarında, piyasada bulunma izni olan içkilerin servisinde kullanılan bardak, kadeh, sürahi, karaf gibi malzemeler, açacaklar, tirbuşonlar, tepsiler, buz kovaları, bira musluk sistemleri, servis alanlarında bulundurulacak özel paspaslar ve alkollü içki karışımlarının hazırlandığı kaplar, ölçekler ve karıştırıcılar yalnızca alkollü içki servisi için kullanılabilecek.

Bu malzemelerin üzerinde yalnızca piyasaya sunulmuş içkilerin orijinal ambalajında bulunan marka, amblem veya logolar yer alabilecek. Bunun dışında alkollü içkilerle ilgili herhangi bir ifade veya simge kullanmak yasaklanacak. Ayrıca, bu materyallerin başka amaçlarla kullanımı da kesinlikle yasak.

Kural İhlali Durumunda Cezai İşlem Uygulanacak

Belirlenen kurallara aykırı olarak malzeme kullanımı tespit edilirse, bu durum reklam ve teşvik amacı taşıdığı gerekçesiyle idari para cezasına tabi olacak. Tebliğin hükümleri, Resmi Gazete’de yayınlandığı tarihten tam olarak 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alkollü İçki Servisine Yeni Kurallar: Kural İhlali Cezası Kapıda!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!