G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

Alice Springs’te Şiddet Olayları: Acil Durum İlan Edildi ve Gençlere Sokağa Çıkma Yasağı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya’nın Kuzey Toprakları eyaletine bağlı Alice Springs kentinde yaşanan şiddet olaylarına karşı acil önlemler alınmaya karar verildi. Kentteki bazı bölgelerde gençlerin de içinde bulunduğu yaklaşık 70 kişinin bir işletmeye saldırmasıyla başlayan olaylar, sosyal medyada geniş yankı buldu. Polis ekipleri, işletmeye saldıran 5 kişiyi gözaltına aldı ve saldırıda kullanılan 50’den fazla alete el koydu. Benzer olayların kent dış kesimlerinde de yaşandığı ve yaklaşık 150 kişinin karıştığı bilgileriyle endişeler arttı.

Eyalet Başbakanı Eva Lawler, durumu ciddiye alarak Alice Springs kentinde “acil durum” ilan edilmesi gerektiğini belirtti. Lawler ayrıca, olayların önüne geçebilmek ve toplumun güvenliğini sağlamak adına polis sayısının artırılacağını duyurdu. 18 yaş altı gençlerin özellikle dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Lawler, bu nedenle gençlere 2 hafta boyunca her gün 18.00’den sonra 12 saatlik sokağa çıkma yasağının uygulanacağını açıkladı.

Yaşanan gerginlik olaylarının, geçtiğimiz günlerde bir trafik kazasında hayatını kaybeden bir gencin yakınlarıyla ilişkili olduğu iddia edildi. Bu durumun olayların gelişmesinde etkili olduğu düşünülüyor. Kentteki şiddet olaylarının ardı arkası kesilmezken, halkın güvenliği ve kamu düzeninin korunması için acil önlemlerin alınması kaçınılmaz hale geldi.

Şehrin huzur ve güvenliğini sağlamak adına polis ekipleri üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışırken, yetkililerin aldığı sokağa çıkma yasağı kararı da önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Önümüzdeki günlerde alınacak tedbirlerle, Alice Springs kentinin normale dönmesi ve halkın günlük yaşantısına kaldığı yerden devam etmesi hedefleniyor. Şiddet olaylarının sebep olduğu endişe ve tedirginlik atmosferinin en kısa sürede dağılması ve toplumun tekrar güven içinde yaşaması için gerekli adımların atılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alice Springs’te Şiddet Olayları: Acil Durum İlan Edildi ve Gençlere Sokağa Çıkma Yasağı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!