G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Ali Öztürk: Türkiye’yi Arp Üretim Merkezi Yapmak İstiyoruz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’e bağlı Gölpazarı ilçesinde bulunan Anatolian Harps üretim merkezi, kapılarını basına açarak Türkiye’nin arp üretimindeki rolünü ve hedeflerini duyurdu. Zeynep Öykü, arp denilince akla gelen Fransa ve Amerika’nın yanında Türkiye’yi de dünya harp haritasına yerleştirmek istediklerini belirtti. Öykü, Türkiye’de arp talebinin beklenenden fazla olduğunu vurgulayarak, bu enstrümanın uluslararası ve ekonomik bir talebe cevap verecek şekilde üretilmesinin önemine dikkat çekti.

Öykü, kendi ürettiği arplarla ABD‘de konserler veren bir sanatçı olarak, Türk üretimi arp projesinin sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde tanınması gerektiğini ifade etti. “Dünyanın en pahalı enstrümanlarından biri olan arpı, Türkiye’de tarihi kaybolmuş teknikleri de geri getirerek en yüksek kalitede üretiyoruz ve dünyaya satıyoruz,” diyen Öykü, ayrıca bu değerli enstrümanı yeni başlayan öğrenciler için erişilebilir hale getirdiklerini söyledi. Ekonomik fiyatlı modelleri araştırma geliştirme (ARGE) çalışmalarıyla ürettiklerini belirten Öykü, Türkiye’yi arpın tanınmadığı bir ülkeden, dünyanın arp merkezi olma yönünde bir hayale sahip olduklarını dile getirdi.

Zeynep Öztürk, Türkiye’de daha önce olmayan arpın giderek daha çok sevildiğini ve bu talebe karşılık vermekte zorlandıklarını belirtti. Eğitimci olarak arpı tanıtma görevini üstlendiğini ifade eden Öztürk, gençlerin arpa olan ilgisinin arttığını, ancak bununla birlikte yeni eğitmenler yetiştirmek zorunda kaldığını aktardı. “Türkiye’nin ilk arp kursunu okul dönemi ile başlatıyorum,” diyen Öztürk, bu şekilde arpı tanıtıp ilgiyi artırmayı hedeflediğini belirtti. Arp eğitimini ulaşması kolay bir hale getirmek için çalıştıklarını ve hem yüksek kalitede profesyonel hem de uygun fiyatlı başlangıç seviyesi arplar üreteceklerini vurguladı.

Anatolian Harps’ın kurucusu Ali Öztürk, basın gezisindeki katkılarından dolayı yerel yöneticilere teşekkür ettikten sonra üretim ve satış detaylarına dair bilgi verdi. Öztürk, “Uzun vadedeki hayalimiz, dünyanın arp merkezi dediğimizde ilk akla gelen Fransa ve Amerika’nın yanında Türkiye’nin de yer alması için çalışıyoruz,” dedi. Türkiye’yi arpistlerin görmezden gelemeyeceği bir ülke haline getirmeyi arzuladıklarını ifade etti.

Öztürk, teknoloji sektöründen gelerek üretim sektörüne geçiş yaptıklarını ve bu süreçte edindiği deneyimleri arp üretimine taşıdıklarını belirtti. 1800’lü yıllardan dünya savaşlarına kadar gelen kaybolan teknikleri günümüz teknolojisi ile yeniden canlandırdıklarını söyleyen Öztürk, Türkiye’yi bu alanda temsil etmekten gurur duyduklarını ifade etti. “Türkiye’yi dünyada arp merkezi haline getirmek misyonumuz oldu,” diyen Öztürk, tarihi arpları yeni tekniklerle üretmeye başladıklarını ve araştırma geliştirme çalışmalarının eşsiz olduğunu dile getirdi.

Ali Öztürk, uzun araştırmalar ve tarihi kaynaklar kullanarak artık üretilmeyen barok arpı da müzik camiasına kazandırdıklarını belirtti. Bu süreçte Türkiye’nin kültürel mirasını koruma ve geliştirme hedefiyle yola çıktıklarını vurguladı. Arpın, müzik dünyasında önemli bir yer edindiğini ve bu alanda Türkiye’nin de söz sahibi olmasını sağlamak için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Zeynep Öykü ve Ali Öztürk, Türkiye’yi arp merkezi haline getirmek için önemli adımlar atıyor. Arpın tanıtımı, eğitimi ve üretimi konularında yaptıkları çalışmalar, Türkiye’nin müzik sahnesinde daha fazla tanınmasına olanak tanıyacak. Bu hedefler doğrultusunda, Türkiye’nin uluslararası müzik arenasında daha fazla yer alması ve arp sanatına olan ilginin artması bekleniyor. Anatolian Harps, bu misyon doğrultusunda hem yerel hem de uluslararası düzeyde önemli bir rol oynamayı amaçlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ali Öztürk: Türkiye’yi Arp Üretim Merkezi Yapmak İstiyoruz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!