G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Alaplı Köylülerinden Emek ve Dayanışma: 1200 Kişilik Tribün İnşası Başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çatak köyü sakinleri, Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bulunan köylerinde futbol sahasını yenileme kararı aldılar. Geçen yıl yola çıkan 8 köylü, kendi aralarında para topladı ve köylülerin de desteğiyle bir miktar fon oluşturdu. Daha sonra Kaymakamlık ve İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla çalışmalar başladı. Genç, yaşlı, kadın ve erkek herkes bir araya gelerek 45 günde sahayı yenileyip sentetik bir futbol sahası haline getirdiler. Vali Mustafa Tutulmaz’ın açılışıyla saha hizmete girdi ve köyde futbol oynamak artık bir geleneğe dönüştü. Bayramlarda turnuvalara, düğünlere ve diğer şenliklere ev sahipliği yapan saha, köy halkının sosyal etkileşimini artırdı.

Bu gelişmeyle birlikte Çatak köyü sakinleri, tribün inşa etmeye karar verdiler. 1200 kişilik tribün için imece usulüyle çalışmalar başladı ve köy halkı gençlere güzel bir miras bırakmayı hedefledi. Köy sakini Arif Çetin, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için gençleri spora yönlendirme amacı güttüklerini belirtti. Devlet desteğiyle imece usulü çalışarak sahayı yenilediklerini ve şimdi tribün yapmaya karar verdiklerini söyledi. 7 yaşındaki bir çocuğun kumbarasından çıkardığı 400 lirayı bağışlayarak projeye destek olması, köy halkını gururlandırdı.

Kadınlar da bu projede aktif rol aldılar. Havva Coşkun, erkeklerle birlikte çalışarak turnuvaların düzenlendiği sahada keyifli zaman geçirdiklerini belirtti. Tribün yapımında çakıl taşımaktan çivi çakmaya kadar her türlü işte yardımcı olduklarını ifade etti. Kadınların destekleriyle köydeki gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durduğuna dikkat çekerek, projenin toplumsal bir fayda sağladığını dile getirdi.

Çocuklar da yapılan bu çalışmalarla yeni arkadaşlıklar edindiklerini ve keyifli vakit geçirdiklerini belirttiler. Umut Yalçın ve Mücahit Akif, futbol sahası sayesinde kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ettiler. Çatak köyü sakinleri, imece ruhuyla başladıkları bu projelerle gençlere ilham olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alaplı Köylülerinden Emek ve Dayanışma: 1200 Kişilik Tribün İnşası Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!