G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,31
CNY4,81
GBP44,82
EURO/USD1,09
BIST8.860,30
Petrol74,45
GR. ALTIN2.932,82
BTC2.295.861,66

Al Pacino’dan Şok Açıklamalar: Oscar Törenine Katılmamanın Gerçek Nedeni Korkuymuş!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Al Pacino, Yeni Anı Kitabında Sinema Yolculuğunu Aydınlatıyor

Ünlü aktör Al Pacino, yeni yayımlanan anı kitabı "Sonny Boy" ile sinema kariyerini ve yanlış algılanmalarını derinlemesine ele alıyor. Kitabında, "Baba" filmiyle ilk Oscar adaylığını kazandığı dönemi ve bu süreçte yaşanan yanlış anlamaları samimiyetle paylaşıyor. Pacino, Oscar ödülleri törenine katılmama sebebinin yıllar boyunca yanlış anlaşıldığını ifade etti.

‘PROTESTO DEĞİL, KORKUYDUK’

Independent’ın haberine göre, Al Pacino, 1973 yılında düzenlenen Oscar törenine katılmama kararının herhangi bir protesto amacı taşımadığını belirtti. "Törene katılmamamın nedeni, o dönemde korkuyor olmamdı" diyen Pacino, o yıllarda 23 yaşında olduğunu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterildiğini hatırlattı. Yine de, Marlon Brando’nun başrolde olduğu filmde kendisinin de aynı şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dair bir iddia ortaya atıldığını vurguladı. Aktör, bu iddiayı kesin bir dille reddetti.

Pacino, “Sinema dünyasında benim Oscar’ı protesto ettiğimle ilgili bir algı oluştuğunu yeni öğrendim," dedi. “Beni sanki Marlon Brando ile aynı kategoride görmem gerektiğini düşünüyormuşum gibi gösterdiler. Ancak bu yıllar boyunca bu algıdan habersizdim ve bunu öğrenmek beni gerçekten şoke etti,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu yanlış algının Hollywood ile olan ilişkisini olumsuz etkilediğini düşündüğünü de ekledi.

Pacino’nun ilk Oscar adaylığından sonra, Akademi ile olan mesafeli ilişkisi zamanla düzeldi. Kariyeri boyunca "Serpico", "Baba II", "Köpeklerin Günü", "Adalet Herkes İçin", "Dick Tracy", "Glengarry Glen Ross", "Kadın Kokusu" ve "İrlandalı" gibi pek çok yapımla Oscar’a aday gösterildi. 1993 yılında ise "Kadın Kokusu" filmiyle Oscar ödülünü kazandı.

‘YARALI YÜZ İÇİN ADAYLIK İSTERDİM’

Pacino, anılarında kariyerinin önemli bir parçası olan "Yaralı Yüz" filmine de yer vererek, bu performansıyla aday gösterilmek istediğini dile getirdi. 1983 yapımı "Yaralı Yüz", ilk gösterimde büyük eleştiriler almıştı. Pacino, kitapta “Bazen seyirci, neyi izlediğini hemen anlamaz. Ancak zamanla o eserin değerini fark eder," şeklinde yazdı.

Pacino, "Yaralı Yüz" ile ilgili hayal kırıklığını ise şu sözlerle paylaştı: “Bu filme Akademi tarafından hiç ilgi gösterilmedi. Brian De Palma’nın inanılmaz bir iş çıkardığını, filmi müthiş bir dinamizmle yönettiğini söylemeden edemem. O performansın onurlandırılmamış olması beni hâlâ şaşırtıyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Al Pacino’dan Şok Açıklamalar: Oscar Törenine Katılmamanın Gerçek Nedeni Korkuymuş!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!