G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

Aksaray’da aşırı yağışlar şiddetli zarara yol açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aksaray ilinde Meteoroloji tarafından yapılan uyarılara rağmen 3 gün boyunca devam eden şiddetli yağışlar, Yeşilova beldesinde bulunan bir mandıradaki 750 küçükbaş hayvanın telef olmasına neden oldu. Olayın hemen ardından vatandaşlar tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine haber verilmesi üzerine, bölgeye Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ekipler, mandıra enkazında kapsamlı bir kurtarma operasyonu başlattı. İş makinelerinin de desteğiyle hayvanları kurtarmak için çalışmalar devam ediyor. İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekip ile olay yerine geldik. Toplamda 750 hayvanın telef olduğu belirtiliyor. Kurtarma operasyonu devam ediyor. Kurtarma operasyonunun ardından kesin sayı belirlenecek” dedi.

Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise, bölgede 3 gündür devam eden şiddetli yağışlar sonucunda mandıranın çöktüğünü ve yaklaşık 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığını belirtti. Hayvan kaybının sabah yapılan sayımda netleşeceğini söyleyen İlgün, “Allah’ın izniyle hayvanları kurtarmaya çalışıyoruz. Mandıranın çökmesinin sebebi ise şiddetli yağışlar” şeklinde konuştu.

Kurtarma çalışmaları devam ederken, bölgedeki yağışların etkisiyle benzer acil durumların yaşanmaması için vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. Yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel gibi risklere karşı dikkatli olunması ve gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. Yetkililer, selden korunmak için su birikintilerinden uzak durulması ve yağmur sularının tahliye edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Meteoroloji ise bölgede yağışların etkisinin devam edeceğini ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aksaray’da aşırı yağışlar şiddetli zarara yol açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!