G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde Maaş Almayan İşçiler Yine Eylem Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde çalışan taşeron firmanın işçileri, maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem başlattı. Mersin’in Gülnar ilçesinde devam eden inşaat çalışmalarında yer alan işçiler, dün iş bırakma eylemi başlattılar. Maaşlarının hala yatırılmadığını söyleyen işçiler, bugün de eylemlerine devam ettiler. Güvenlik tedbirlerinin arttırıldığı bölgede, işçilerin eylemi devam ediyor.

Bugün yaşanan eylemde, işçiler firma yetkililerine ait olduğunu iddia ettikleri araçları taşladılar. Servis araçlarının da taşlanmasıyla gerilim artarken, bazı işçiler diğerlerini sakinleştirmeye çalıştı.

Bazı işçilerin bir araca hem taş hem de ateşle saldırdığı görüldü. Gergin anların yaşandığı olayda, işçilerin maaşlarının ödenmesi konusundaki kararlılığı dikkat çekti.

Rosatom Enerji Şirketi tarafından yürütülen bu proje, Türkiye’nin enerji alanındaki geleceği için büyük bir önem taşıyor. Ancak, taşeron firmaların çalışanları olan işçilerin maaş sorunları, projenin sürdürülebilirliğini tehdit ediyor. İşçilerin taleplerinin dikkate alınması ve maaşlarının ödenmesi için çözüm bulunması gerekiyor.

Olaylarla ilgili sosyal medyaya düşen görüntüler:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde Maaş Almayan İşçiler Yine Eylem Yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!