G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.150.998,84

Akdeniz Kalkanı Harekâtı’nda Anadolu Görev Grubu Eğitimleri Tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Görev Grubu, 1-2 Mayıs tarihlerinde Doğu Akdeniz’de Akdeniz Kalkanı Harekâtı kapsamında eğitim faaliyetlerini tamamladı. Milli Savunma Bakanlığı, TCG ANADOLU, TCG SALİHREİS ve TCG BÜYÜKADA’dan oluşan ANADOLU GÖREV GRUBU’nun bu faaliyetlerini resmi X hesabından duyurdu.

Öte yandan, Anadolu Görev Grubu, 26-30 Nisan tarihlerinde İyon Denizi’nde düzenlenen NEPTUNE STRIKE 24.1 tatbikatına katılmıştı. Bu tatbikatta Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de yer almıştı. Tatbikat kapsamında TCG ANADOLU’ya ziyaret gerçekleştiren SNMG-2 Komutanı Tuğamiral Yannick Bossu’ya ve SNMG-2 karargâhındaki personele brifing verilmişti.

NEPTUNE STRIKE 24.1 Tatbikatı ise NATO Deniz Vurucu ve Destek Kuvvetleri (STRIKFORNATO) çatısı altında 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Müttefik ülkelerden gelen gemiler ve uçaklar, NATO’nun egemenlik ve özgürlüğe olan bağlılığını sergilemek amacıyla bu tatbikatta bir araya geldi. Tatbikat, Rusya ile gerilimin arttığı bir dönemde gerçekleşti ve Ukrayna sınırındaki Polonya’nın NATO nükleer silahlarına ev sahipliği yapmaya açık olduğunu belirtmesiyle dikkat çekti.

Anadolu Görev Grubu, bu tatbikata TCG ANADOLU liderliğinde katılım sağlayarak NATO’nun Arnavutluk’taki faaliyetlerine destek verdi. Tatbikatın bir sonraki aşaması olan SPANISH MINEX-2024 Tatbikatı ise 29 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında İspanya’da Batı Akdeniz’de gerçekleştirilecek.

Anadolu Görev Grubu, Akdeniz Kalkanı Harekâtı ve NEPTUNE STRIKE 24.1 Tatbikatı’na katılımıyla başarılı faaliyetlerine devam ediyor. Bu faaliyetler, Türkiye’nin ulusal savunma stratejisi ve NATO ittifakına sağladığı katkı açısından önem taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akdeniz Kalkanı Harekâtı’nda Anadolu Görev Grubu Eğitimleri Tamamlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!