G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Akdamar Adası, 9 Günlük Bayram Tatilinde İlgi Odağı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Gölü’nün incisi olarak bilinen Akdamar Adası, bu bayram tatili döneminde ziyaretçi akınına uğradı. Türkiye genelinde bayram tatili nedeniyle yoğun bir seyahat trafiği yaşanırken, Akdamar Adası da yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edildi.

Adada bulunan tarihi Akdamar Kilisesi, ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği noktalardan biri oldu. 10. yüzyılda inşa edilen ve sadece belli günler ziyarete açık olan kilise, tarihi ve kültürel bir miras olarak önem taşıyor. Bunun yanı sıra ada genelinde yapılan piknikler, doğa yürüyüşleri ve fotoğraf çekimleri de ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesini sağladı.

Akdamar Adası’na yapılan tekne ve bot turları da tatilcilerin favorisi oldu. Van Gölü’nün berrak sularında yapılan bu turlar, misafirlere muhteşem bir göl manzarasının keyfini çıkarma fırsatı sundu. Ayrıca ada içerisinde bulunan restoranlar ve kafeler de ziyaretçilere yöresel lezzetlerin tadına varma imkanı sağladı.

Tatil süresince adada güvenlik önlemleri de en üst seviyede tutuldu. Jandarma ekipleri ve bekçiler, ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak için gece gündüz görev yaparken, Covid-19 önlemleri de titizlikle uygulandı. Maske takma zorunluluğu ve sosyal mesafe kuralı, adadaki herkes tarafından uyulması gereken kurallar arasındaydı.

Bayram tatili süresince Akdamar Adası’nı ziyaret eden turist sayısında geçmiş yıllara göre belirgin bir artış gözlendi. Hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen misafirler, bu eşsiz doğal güzellikleri keşfetmek ve tatilin tadını çıkarmak için Akdamar Adası’nı tercih etti.

Tatil döneminin son günlerinde dahi ziyaretçi yoğunluğunun devam etmesi bekleniyor. Akdamar Adası, Van Gölü’nün en önemli turistik destinasyonlarından biri olmaya devam ederken, bayram tatili boyunca adadaki hareketlilik ve renklilik de bu doğal güzelliklerin tadını çıkaranların yüzünü güldürdü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akdamar Adası, 9 Günlük Bayram Tatilinde İlgi Odağı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!