G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Akaryakıt Fiyatları Yine Zam Şoku! İşte Güncel Fiyatlar ve EPDK’nın Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz haftalarda araç sahipleri için bir nebze rahatlama sağlayan akaryakıt indirimlerinin ardından, bu kez fiyatlara zam geldi. Benzin grubunda bu gece yarısından itibaren 1 lira 53 kuruş, motorin grubunda ise 1 lira 10 kuruşluk bir artış yaşandı.

Zamların ardından benzin fiyatları İstanbul’da 42,03 liradan satılmaya başlandı. Ankara’da 42,74 ve İzmir’de ise 42,95 liradan benzin alınabilmekte. Mazot fiyatları ise İstanbul’da 41,79, Ankara’da 42,59 ve İzmir’de 42,80 liradan satılmakta.

Geçtiğimiz haçta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, rafinerilere bir yazı göndererek benzin ve mazot fiyatlarında indirime gidileceğini duyurmuştu. Bu doğrultuda benzinde 76 kuruş, motorinde ise 2,45 lira indirim yapılmıştı.

Akaryakıt fiyatları Türkiye’de hesaplanırken, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç Rafineri satış fiyatı belirlenir. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasalarındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ile günlük Dolar kuru takip edilerek belirlenir.

Sonuç olarak, araç sahipleri akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmaları yakından takip etmeye devam etmek zorunda. EPDK’nın rafinerilere yapmış olduğu uyarılar ve takip edilen piyasa koşulları doğrultusunda, benzin ve mazot fiyatlarında yaşanan değişimler her geçen gün tüketicileri etkilemeye devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığı ise, ülke genelindeki tüm araç sahiplerinin merak ettiği ve takip ettiği bir konu olarak önemini koruyor. Gelecekteki fiyat değişiklikleri ve gelişmeler ise, en azından şimdilik belirsizliğini koruyor. Araç sahipleri için akaryakıt fiyatlarının oynaklığı, bütçe planlamalarında dikkate alınması gereken önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akaryakıt Fiyatları Yine Zam Şoku! İşte Güncel Fiyatlar ve EPDK’nın Açıklamaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!