G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO37,98
CNY4,84
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,25
GR. ALTIN2.882,47
BTC2.168.630,62

AK Parti’nin Moral Üstünlüğü! Bolu’da Rekor Seçmen Kararsızlığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yerel seçimleri öncesinde Türkiye’de seçim heyecanı giderek artıyor. Bu seçimlerde Bolu Belediyesi özellikle dikkat çekiyor. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Bolu Belediyesi’nde, AREDA Survey’in son anketine göre başkanlık yarışı başa baş gidiyor. İki parti arasında oy farkı neredeyse yok denecek kadar az, ve yeni başkanın küçük bir oy farkıyla belirleneceği öngörülüyor. AK Parti adayı M. Emin Demirkol, moral üstünlüğüne sahip gibi görünüyor.

MHP ve İYİ Parti’nin oy oranlarının arttığı Bolu’da, CHP’nin ise oy oranında yüzde 15’in üzerinde bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. 2019’da yüzde 52 oy alarak seçimi kazanan CHP’nin, Bolu’da oy kaybı yaşaması dikkat çekiyor. Öte yandan İYİ Parti’nin, CHP’ye karşı kaybettirme olasılığına işaret ediliyor. AREDA Survey’in anketine göre Bolu Belediye Başkanlığı için yapılan çalışmada, birinci aday yüzde 36,8 oy alırken ikinci aday yüzde 35,7 oy aldı. Üçüncü ve diğer adayların oy oranları ise birbirine yakın seyrediyor.

Bolu Belediyesi’nin yönetimine 2019’da CHP’li Tanju Özcan gelmişti. Ancak Tanju Özcan, partisinden ihraç edildikten sonra tekrar geri dönmüştü. Özcan’ın hedef aldığı isimlerden biri de Kemal Kılıçdaroğlu. Öte yandan Tanju Özcan’ın çeşitli açıklamaları ve politikaları, eleştirilere neden olmuş ve gündemde yer almıştı.

Son olarak, 2024 yerel seçimleri için Bolu Belediyesi’nde heyecanlı bir yarışın yaşandığı görülüyor. Partiler arasındaki oy farkının çok az olduğu ve seçmenin tercihinin belirleyici olacağı vurgulanıyor. Bolu’da oy dağılımının nasıl gerçekleşeceği ve yeni belediye başkanının kim olacağı merak konusu olarak günümüzdeki siyasi tartışmaları şekillendiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti’nin Moral Üstünlüğü! Bolu’da Rekor Seçmen Kararsızlığı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!