G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,88
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,78
GR. ALTIN2.915,50
BTC2.182.498,61

AK Partili Ayşe Keşir’den Çarpıcı Açıklama: “Gazzeli Annelerin Dramı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’li Ayşe Keşir, Anneler Günü kapsamında parti genel merkezi önünde toplanan partili kadınlarla birlikte Gazze’deki kadınların zor durumuna dikkat çekti. Gazze’de yaşanan acı olaylar nedeniyle anne olmanın ne kadar zor olduğunu vurgulayan Keşir, çocuklarına sadece bir lokma ekmek vermek için bekleyen Gazzeli annelerin dramını anlattı. Gazze’deki annelerin çocuklarına sadece bir lokma ekmek vermek için zor durumda olduklarını belirten Keşir, her canın tek ve biricik olduğunu, insanlığa yapılan her bir haksızlığın tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu ifade etti.

Keşir, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını aktardı. Birleşmiş Milletler raporuna göre Gazze’de yaşamlarını yitiren 9 bin kadının 37’sinin anne olduğunu belirten Keşir, sağ kalan ve hayata tutunmaya çalışan annelerin sayısının ise oldukça fazla olduğunu dile getirdi. Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadının risk altında olduğunu ve her gün 180 annenin ölümle burun buruna doğum yaptığını ifade etti. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ve yetersiz beslenme nedeniyle zorluklarla karşılaşan annelerin dramına dikkat çeken Keşir, Filistin’deki çocukların annelerinin gözleri önünde eridiğini belirtti.

Keşir, İsrail’e ateşkes çağrısında bulunarak, “Vadedilmiş topraklar üzerine inşa edilen hedefleriniz için annelerin ve çocukların hayatına son vermekten vazgeçin” dedi. Gazze’de yaşanan acı olaylara dikkat çeken Keşir, şehit edilen çocukların suçlarının ne olduğunu sorgulayan annelerin dramını aktardı. Direnişin asla bitmeyeceğini ve annelerin var olduğu sürece umudun da var olacağını vurgulayan Keşir, Filistinli annelerin yaşadığı acıları her fırsatta dile getirmeye devam edeceklerini söyledi. Annelerin direnişi sona ermeden, zulme karşı duruşlarını devam ettireceklerini belirten Keşir, Filistinli annelerin sabrının ve direncinin er ya da geç kazanacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Partili Ayşe Keşir’den Çarpıcı Açıklama: “Gazzeli Annelerin Dramı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!