G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.140,74

AK Parti Sözcüsü Çelik İsrail ve İran Gerilimi Hakkında Konuştu: “İsrail’e Eylemlerine Son Verin!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’de seçim sonrası gerçekleşen ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapıldı. Toplantı sırasında, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın açıklaması yaparak gündemi değerlendirdi. İsrail ve İran arasındaki gerilim hakkında konuşan Çelik, İsrail’in bölgesel bir savaşa yol açmadan eylemlerine son vermesi gerektiğini vurguladı. Değişim konusunda ise Çelik, yapılacak değişimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdirinde olduğunu belirterek, Erdoğan’ın uygun zaman ve koşullarda bunları gerçekleştirebileceğini ifade etti.

Çelik, Netenyahu ve ekibinin bölgedeki tansiyonu yükseltmek üzere kasti hesaplı ve sistematik bir politika izlediğini ve bölgesel bir savaş çıkarmaya çalıştığını aktardı. İsrail ve Filistin arasındaki soruna yönelik çözüm önerileri sundu ve Filistin devletinin tanınması gerekliliğine vurgu yaptı.

Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan normalleşme sürecine de değinen Çelik, Yunanistan’ın Ege Denizi ve İyon Denizi’nde Deniz Parkı ilan etmesine karşı çıktıklarını belirtti. Türkiye’nin bu eylemlere müsaade etmeyeceğini açık bir şekilde ifade etti.

Ekonomi programına desteklerinin tam olduğunu belirten Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi programıyla ilgili desteğinin kesin olduğunu ve ekonomi yönetimlerine güvendiklerini dile getirdi. Ekonomiyle ilgili spekülasyonları da yanıtlayarak, parti olarak ekonomi yönetimini desteklediklerini söyledi.

Seçim sonrasında değişimle ilgili mesajların sorulması üzerine, Çelik herhangi bir takvim olmadığını ve değişimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdirinde olduğunu belirtti. İsrail’e jet yakıtı ihracatı konusunda ise Çelik, herhangi bir savaş desteği olmadığını belirtti ve spekülasyonların gerçek dışı olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti Sözcüsü Çelik İsrail ve İran Gerilimi Hakkında Konuştu: “İsrail’e Eylemlerine Son Verin!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!