G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,17
CNY4,86
GBP45,89
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,47
GR. ALTIN2.914,88
BTC2.190.069,38

AK Parti Kurucularından Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan’ın Vefatı Üzüntü Yarattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin kurucularından, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan’ın vefatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı derinden üzdü. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gürdoğan’a rahmet dileyerek ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

İstanbul’da hayatını kaybeden Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da katılarak Gürdoğan’ın ailesine taziyelerini iletti. Cenazeye, AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez ve çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı.

Cenaze namazının ardından TBMM Başkanı Kurtulmuş’un da yardımıyla Gürdoğan’ın tabutu omuzlarda taşınıp cenaze aracına konuldu. Gürdoğan’ın cenazesi, memleketi Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine götürülerek toprağa verildi.

Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım, Gürdoğan’ı medeniyete hizmet eden biri olarak nitelendirerek onun güncel gelişmeleri takip eden özverili kişiliğine vurgu yaptı. Gürdoğan’ın kapsayıcı, sevgi dolu ve öğretici bir kişilik olduğunu belirten Yıldırım, eski dostları ve öğrencileriyle bir araya gelmesini sağladığı için minnettar olduklarını ifade etti.

Şair Recep Garip ise Gürdoğan’la 40 yılı aşkın süredir dost olduklarını ve edebiyat dünyasındaki varlığının önemine dikkat çekti. Gürdoğan’ın manevi değerlerle toplumu buluşturduğunu belirten Garip, onun eserlerinin gelecek nesillere ışık tutmaya devam edeceğini dile getirdi.

Gürdoğan’ın ebedi istirahatgahı, Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre Mezar ve Külliyesi’nde bulunan mezarlığa defnedildi. Cenaze törenine eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve diğer bazı isimlerin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti Kurucularından Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan’ın Vefatı Üzüntü Yarattı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!