G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

AK Parti, Emekli Maaşlarında Dev Zam Hazırlığı Başlattı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ak Parti, en düşük emekli aylığının artması için bir çalışma başlattı. Bu düzenlemeden, en düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın altında olan 1.8 milyon emeklinin yararlanması bekleniyor. Kulislere sızan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması niyeti bulunuyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, süreç hakkında değerlendirmelerde bulunarak en düşük emekli maaşına yapılacak zamla ilgili olarak, “Önümüzdeki hafta başında açıklarız” dedi. Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zammın henüz tamamlanmadığını da belirtti.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yüzde 24,73 oranında zam alacakları netleştikten sonra, AK Parti yetkilileri, kök maaşın düşüklüğü nedeniyle zam alamayan 1.8 milyon emekli için ek düzenleme çalışmalarına başlamıştı. Bu çalışmaların sonuçlanmasının ardından, gelecek hafta yapılacak kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuyu kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Sonuç olarak, Ak Parti’nin en düşük emekli aylığının arttırılması için başlattığı çalışmada, 1.8 milyon emeklinin yararlanması hedeflenmektedir. En düşük emekli aylığının 12 bin liraya çıkarılması planlanmakta olup, sürecin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi açıklamanın yapılması beklenmektedir. Güncel durum hakkında detaylı bilgi önümüzdeki hafta içinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti, Emekli Maaşlarında Dev Zam Hazırlığı Başlattı: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!