G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO37,85
CNY4,82
GBP44,97
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,10
GR. ALTIN2.797,28
BTC2.091.651,36

Airbus, Yeni Nesil Elektrikli Uçan Taksisini Tanıttı – Şehir İçi Uçak Taşımacılığına Yeni Bir Soluk

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız havacılık firması Airbus, 1970 yılında kurulmuştur ve gelecekte tamamen elektrikli uçaklara geçmeyi planlamaktadır. Airbus, 2035 yılına kadar hizmete girmesi planlanan dünyanın ilk sıfır emisyonlu ticari uçakları için üç konsept tanıtmıştır ve şimdi de dört kişilik yeni nesil elektrikli uçan taksisini tanıtmıştır. Yeni uçan taksi CityAirbus NextGen dikey bir şekilde iniş ve kalkış yapabilmektedir ve V şeklindeki kanat tasarımı ile dikkat çekmektedir. Uçan taksi, 80 kilometre menzile ve saatte 120 km hıza sahiptir. CityAirbus NextGen, büyük şehirlerde kullanılmak üzere yolcu taşımacılığı, tıbbi hizmetler ve turizm gibi alanlar için tasarlanmıştır.

Airbus, yeni uçan taksisi CityAirbus NextGen’in dünya çapında uçurulması için operatörler ve havayollarıyla iş birliği yapmayı planlamaktadır. Uçan taksinin uçacağı bölgeler arasında İtalya, Almanya, Norveç ve Japonya gibi ülkelerin yanı sıra Latin Amerika’daki ülkeler de bulunmaktadır. Şirket, uçan taksinin uçuş sırasında 65 desibelden daha az gürültü çıkaracağını ve iniş sırasında ise 70 desibelden daha az olacağını belirtmektedir. Bu da uçan taksinin oldukça sessiz bir şekilde çalışacağı anlamına gelmektedir, hatta bir saç kurutma makinesinden daha az ses çıkaracaktır. CityAirbus NextGen’in yolculukları sırasında çevreye minimum düzeyde rahatsızlık vermesi hedeflenmektedir.

Airbus, CityAirbus NextGen’in yakın zamanda ilk uçuşunu gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Yeni nesil elektrikli uçan taksinin, havacılık sektöründe çevre dostu ve sessiz bir ulaşım aracı olarak öne çıkması amaçlanmaktadır. Şirket, uçan taksinin çeşitli sektörlerde kullanımına olanak tanıyacak şekilde tasarlandığını ve büyük şehirlerdeki seyahatler için ideal olduğunu vurgulamaktadır. CityAirbus NextGen’in teknolojik özellikleri ve düşük gürültü seviyesi, kent içi ulaşımın daha sürdürülebilir ve konforlu hale gelmesine katkı sağlayabilir. Airbus, bu yeni nesil uçan taksinin hava yolculuğunda devrim yaratabileceğine inanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Airbus, Yeni Nesil Elektrikli Uçan Taksisini Tanıttı – Şehir İçi Uçak Taşımacılığına Yeni Bir Soluk

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!