G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Aile Bakanı Göktaş, İzmir’de Sosyal Dayanışma Merkezi Açılışında Konuştu – Roman Kadınlar İçin Özel Programlar Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İzmir programı çerçevesinde Vali Süleyman Elban’ı ziyaret etti. Ardından, Buca’da bulunan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) açılışına katıldı. Açılış töreninde Bakan Göktaş ve Vali Elban gibi isimlerin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer de yer aldı. Bakan Göktaş, yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak vatandaşların değişen ihtiyaçlarına göre sosyal politikaları zenginleştirdiklerini ve Roman kardeşlerimiz için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bakan Göktaş, SODAM’lar aracılığıyla kadınlara özel programlar sunulduğunu ve bugün İzmir’deki 7. SODAM’ın açılışını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Toplamda 90 SODAM’ın kadınların kişisel gelişimine katkı sunduğunu ifade eden Bakan Göktaş, örnek projelerle Roman vatandaşların topluma tam katılımını hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, sosyal dayanışma merkezlerinde kadınlara meslek edindirme kursları ve sertifikalı eğitim programları sunulduğunu belirtti.

Merkezin sunduğu hizmetler hakkında bilgi veren Bakan Göktaş, aşçılık, kuaförlük, sağlıklı beslenme gibi eğitim programlarının yanı sıra çocuk etkinlikleri ve sağlık hizmetlerinin de merkezler aracılığıyla sağlandığını dile getirdi. Ayrıca, yaşlı ve engelli aylıklarının hesaba aktarıldığını ve toplumsal hayata tam katılım sağlamak için çeşitli sosyal yardım programlarının geliştirileceğini belirtti.

Vali Süleyman Elban ise, SODAM’ın mükemmel bir şekilde tasarlandığını ve kente büyük fayda sağlayacağını ifade etti. Bakan Göktaş’ın son olarak Buca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek İzmir programını tamamladığı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aile Bakanı Göktaş, İzmir’de Sosyal Dayanışma Merkezi Açılışında Konuştu – Roman Kadınlar İçin Özel Programlar Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!