G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,53
CNY4,84
GBP44,82
EURO/USD1,10
BIST8.927,38
Petrol77,19
GR. ALTIN2.882,12
BTC2.122.570,41

Ahmet Davutoğlu: Türkiye’de Ahlaki Çöküşün Eşiğinde, Gençler Kaybediliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, son zamanlarda Türkiye’de yaşanan toplumsal sorunlara dikkat çekti. TBMM’de düzenlenen Saadet-Gelecek Partisi ortak grup toplantısında yaptığı konuşmada, ülkenin ciddi bir ahlaki çöküş yaşadığını belirtti. “Bir ahlaki çöküş boyutu var ve bunun yanı sıra kamu düzeninde de bir çöküş söz konusu,” diyen Davutoğlu, “Son yaşadığımız olaylar, ahlaki bir çöküşün habercisidir. Şu anda Türkiye’de bu alanda ciddi sıkıntılar var” ifadelerini kullandı.

Gençler arasında artan uyuşturucu madde kullanımına da değinen Davutoğlu, iktidara eleştiriler yöneltti. “22 yıl boyunca dindar bir nesil diye geldik. Peki, nasıl bir nesle ulaştık? Bunu bir öz eleştiri ile açıklamalısınız. Bizi dinlemiyorsunuz ama vicdanınıza sesleniyorum” şeklinde konuştu.

Ayrıca, kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çeken Davutoğlu, “Nereye gidiyoruz? Bu soruyu bir kez sorduğumuzda, iktidardakilerin bin kez sorması gerekiyor” dedi.

Davutoğlu, Türkiye’deki gençlerin İslam dininden uzaklaştığını belirtirken, “Bu mesele sadece belirli bir toplulukla sınırlı değil. Sosyal medyanın etkisiyle gençler, Satanizm ve Deizm gibi akımlara yöneliyor. Neden bu manevi boşluk?” sorusunu yöneltti.

Gençlerin “dini temsil ediyorum” diyen kişilerde gördükleri yanlışlıklar yüzünden dinden uzaklaştıklarını vurgulayan Davutoğlu, “Muhafazakâr kesimden tüm sivil toplum kuruluşlarına ve iktidardaki arkadaşlarımıza sesleniyorum; gençleri kaybediyoruz. Çünkü her gün ayet ve hadisler okuduktan sonra, mülakatla 90 puan alan bir gencin yerine 60 puan alanı işe alıyorsanız, o gencin dine olan güveni zedelenir” dedi.

Son olarak, Türkiye’nin geleceğinin iktidarın öz eleştiri yapabilmesine bağlı olduğunu savunan Davutoğlu, “Biz eleştirdiğimizde gocunmamalısınız. Bizim görevimiz doğruyu söylemektir. Bir öz eleştiri yapın. 22 yıl sonra nasıl bir nesil yetiştirdiğinizi sorgulayın. Bizi dinlemiyorsunuz, vicdanınıza kulak verin. Türkiye’de siyaset yeniden şekilleniyor, kimse bizim düşmanımız değil” diyerek sözlerini tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahmet Davutoğlu: Türkiye’de Ahlaki Çöküşün Eşiğinde, Gençler Kaybediliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!