G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.251.346,08

Ahlat ilçesindeki Şiddetli Yağmur Van Gölü’ne Sel Sularını Taşıdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji kurumu tarafından yapılan uyarıların ardından Ahlat ilçesinde şiddetli yağmurun etkili olduğu bildirildi. Yağmur sonrası oluşan sel suları ise özellikle Çarho Deresi üzerinden Van Gölü’ne ulaştı. Bu durum, Ahlat-Tatvan yolu üzerindeki 10 kilometrelik alanda büyük bir su taşkınına neden oldu.

Van Gölü’ne ulaşan sel suları, göl yüzeyini kahverengi renge bürüdü. Havadan yapılan görüntülerde, sel sularının yola ve çevredeki arazilere yayıldığı net bir şekilde görüldü. Yağmurun etkisiyle oluşan sel, halk arasında endişe ve panik yarattı.

İlçe belediyesi ve AFAD ekipleri, sel sularının tahliye edilmesi ve hasarın en aza indirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, özellikle su baskınlarının yaşandığı yerleşim birimlerinde hasar tespiti yapıyor ve gerekli önlemleri almaya çalışıyor.

Yağışların etkisiyle oluşan sel suları, tarım arazilerine ve evlere zarar verirken, birçok araç da olumsuz etkilendi. Sel sularının şiddeti nedeniyle birçok araç yolda mahsur kaldı ve çekici yardımıyla kurtarılmaya çalışıldı.

Ahlat Kaymakamı, yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklama yaparak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin öncelikleri olduğunu söyledi. Vatandaşlardan, meteorolojik uyarılara dikkat etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları istendi.

Hava durumunun önümüzdeki günlerde de yağışlı devam etmesi beklenirken, sel riskinin devam ettiği bölgede yetkililer ve ekipler sürekli olarak gözlem ve önlem çalışmalarını sürdürüyor. Yağmur nedeniyle oluşan sel felaketi, bölgede hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahlat ilçesindeki Şiddetli Yağmur Van Gölü’ne Sel Sularını Taşıdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!