G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.716,32

Adana’da Saniye Saniye Yaşanan Olaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan bir mahallede yaşanan olay, Florida’da çekilen bir sahneyi andırıyordu. Vatandaşlar, mahallelerindeki yolların tamamen su altında kaldığı görüntüleri cep telefonlarıyla kaydederek sosyal medyada paylaştılar.

16 Nisan 2022 tarihinde mahalle sakinleri, aşırı yağışların neden olduğu sel sonucu yolların göle döndüğünü ve evlerin sular altında kaldığını gözler önüne serdi. Adana’da son yılların en şiddetli yağışlarından biri olarak kayıtlara geçen bu sel, birçok mahallede ciddi su baskınlarına neden oldu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, sokak lambalarının su altında kaldığı, arabaların sular içinde yüzdüğü ve vatandaşların botlarla mahallelerinde dolaştığı görülüyordu. Bazı evlerin ise sular altında kaldığı ve mahalle sakinlerinin eşyalarını kurtarmaya çalıştığı anlar kaydedilmişti.

Yaşanan sel felaketi sonucu mahallede maddi hasarın yanı sıra can kaybı yaşanmazken, mahalle sakinleri yetkililerden yardım talebinde bulundular. Adana Belediyesi ekipleri, selin etkili olduğu bölgelere yönlendirilerek sular tahliye edilmeye çalışıldı.

Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulunurken, vatandaşlara gereken yardımın yapılacağını ve hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdular. Adana’nın birçok ilçesinde etkili olan yağışlar sonucu birçok ev ve iş yerinde maddi hasar meydana geldiği belirtilirken, sel felaketinin boyutu her geçen saat daha da netlik kazanıyordu.

Mahalle sakinleri, selin etkilerini uzun süre üzerlerinde hissedeceklerini belirtirken, önlem alınmadığı takdirde benzer felaketlerin yaşanabileceği uyarısında bulundular. Adana’da sel felaketine neden olan yağışların devam etmesi halinde, il genelinde acil önlemlerin alınması gerektiği konusunda yetkililerden çağrılar yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Saniye Saniye Yaşanan Olaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!