G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,14
CNY4,85
GBP45,53
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol73,92
GR. ALTIN2.874,62
BTC2.178.989,71

Adana’da Sahte Avukat Operasyonunda Şaşırtan Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana Adliyesi’nde bir avukat adına düzenlenmiş sahte kimlikle dolandırıcılık yapmaya çalışan Betül Sayıcı hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Sayıcı’nın, avukat cübbesiyle adliye ve mahkeme salonları ile baro lokalinde fotoğraf çektirip sosyal medya hesaplarından paylaştığı belirlendi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yakalama kararı çıkarılan Sayıcı’yı avukat lokalinde otururken yakalayarak gözaltına aldı. Sarıçam ilçesindeki evinde yapılan aramalarda sahte avukat kimliği, Devlet Su İşleri (DSİ) kurum kimliği, avukat cübbesi ve ruhsatsız tabanca ile çok sayıda adli evrak ele geçirildi.

Emniyete götürülen Sayıcı’nın kendini kamu ve icra avukatı olarak tanıtıp, DSİ’ye ait arazileri ucuz yolla satma vaadiyle 4 mağduru yaklaşık 3 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. Ayrıca şüphelinin, güvenini kazandığı kişilere kıyafet, takı ve ziynet eşyası aldırdığı iddia edildi. Sayıcı, ifadesinde eski sevgilisinin avukat olduğunu öne sürerek suçlamaları reddetti.

Adliyeye sevk edilen Sayıcı, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘kamu görevinin usulsüz olarak üstlenilmesi’, ‘özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından tutuklandı. 37 yaşındaki Sayıcı’nın Adana dışında da benzer dolandırıcılık olaylarına karıştığı ve 7 ayrı kaydının bulunduğu belirlendi.

Gerçek avukatlar, Adana’da gözaltına alınan sahte avukat hakkında polislere tepki göstererek meslektaşlarına sahip çıkmaya çalıştı. Polislerin, gerçek avukatları zor ikna ettiği ve meslek dayanışmasıyla olaya karşı tepkili oldukları kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Sahte Avukat Operasyonunda Şaşırtan Detaylar Ortaya Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!