G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,85
CNY4,88
GBP45,43
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,68
GR. ALTIN2.924,70
BTC2.079.425,42

Adana’da Gerçekleşen Karnavalın Ardından Esnafın Yüzü Güldü! 310 Ton Et Tüketildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda kent genelinde 310 ton et tüketildiği belirtildi. Portakal çiçeği kokusunun insanlar üzerinde oluşturduğu mutluluk, heyecan, sevgi ve aşk duygusunu yaymayı amaçlayan karnaval, 13-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivalleri iş birliğiyle düzenlenen karnavala 1 milyon 200 bine yakın yerli ve yabancı turist katıldı. Adana’ya özgü lezzetlerin bulunduğu yiyecek içecek stantları, Merkez Park ve Atatürk Parkı’nda kuruldu. Adana Kasaplar Odası, 9 gün süren karnaval boyunca kent genelinde 310 tona yakın et tüketildiğini açıkladı.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, karnavalın esnafı memnun ettiğini belirterek, Adana’nın karnaval ve festivaller kenti olduğunu vurguladı. Kebapçı esnaflarından Cihangir Korkmaz da 1 milyondan fazla ziyaretçinin Adana Kebabı ve diğer lezzetlere doyduğunu dile getirdi. Şırdancı Güngör Güler ise şırdan stoklarının tükenmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, karnavalın Adana ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Adana’nın marka değerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Bozkurt, karnavalın 5 milyar liranın üzerinde ekonomik değer yaratacağını belirtti.

Sonuç olarak, 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’da büyük ilgi gördü ve kent ekonomisine önemli katkılar sağladı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan karnaval, Adana’nın kültürel ve gastronomik zenginliğini ön plana çıkardı. Esnafın yüzünü güldüren etkinlik, Adana’nın tanıtımına da olumlu katkılarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adana’da Gerçekleşen Karnavalın Ardından Esnafın Yüzü Güldü! 310 Ton Et Tüketildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!